ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Συμμετέχει στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Η Γενική Απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων αλλά και των ανέργων, που βιώνουν τις πολιτικές λιτότητας, ύφεσης, ακρίβειας, και φτωχοποίησης.

Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων, δυο χρόνια πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και ενός φρικτού πολέμου στην γειτονιά μας, με τα δυσμενή του αποτελέσματά στην οικονομία και στην αγορά εργασίας να μην έχουν φανεί ακόμα, ολόκληρη η εργατική τάξη, οδηγείται σε ακόμη πιο δύσκολες ημέρες με νέα επώδυνα μέτρα και νέες θυσίες.

Απεργούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την κοινωνική κρίση, η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την εργατική τάξη όρθια!

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

 Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ και ταυτόχρονη ρύθμιση του, μέσω της ΕΓΣΣΕ.
Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις
 Εργατική προστασία με πλήρη σταθερή πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου
Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας,
 Άμεση αποτροπή της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που θα βάλουν φρένο στις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά
 Δίκαιο φορολογικό σύστημα
Πάταξη της αισχροκέρδειας και της παραβατικότητας

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι έχουμε μόνο μία επιλογή. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει ένα οριστικό τέλος στις πολιτικές που δημιουργούν ανισότητες, αδιέξοδα στην ελληνική κοινωνία και ανακυκλώνουν την ύφεση.

Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε, όμως παρόλα αυτά η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη μένουν ίδια και τα δικαιώματα συρρικνώνονται

“Ο μισθός δεν φθάνει και ο λογαριασμός για κάθε εργατική οικογένεια, απλά δεν βγαίνει”

Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα και πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
10:30 π.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Συμμετέχει στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη
To Top