ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Στέλνει είδη πρώτης ανάγκης στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης

“ΚΥΜΑ” ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Τρόφιμα μακράς διάρκειας, γάλατα, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και πολλά εμφιαλωμένα νερά συγκέντρωσαν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, σωματεία, επαγγελματίες και πολίτες και θα προωθηθούν αύριο Σάββατο στο Δήμο Ανατολικής Μάνης για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η καταστροφική πυρκαγιά που έκαιγε στην περιοχή πάνω από 8 μέρες έκαψε συνολικά 110.000 στρέμματα δασικής αλλά και καλλιεργήσιμης έκτασης. Ενδεικτικό της καταστροφής είναι οτι στην περιοχή του Γυθείου κάηκε το 70% της ελαιοκαλλιέργειας, που ισοδυναμεί με τεράστια απώλεια εισοδήματος για την περιοχή αλλά και φυτικού κεφαλαίου. 

Την μεταφορά θα κάνει αφιλοκερδώς για άλλη μια φορά η εταιρία “Σπουργίτης”.

ΛΑΚΩΝΙΑ: 110.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ-7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εκτίμηση για την δαπάνη παρεμβάσεων στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης, όσον αφορά την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και την αντιπλημμυρική προστασία, ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ -5.000.000 ευρώ για τις πρώτες και 2.500.000 ευρώ για την δεύτερη.

Κάηκαν, στις πρόσφατες πυρκαγιές, περί τα 110.000 στρέμματα, από τα οποία το 7% ήταν δασική έκταση και το 55% άλλες φυτικές εκτάσεις. Οι ζημιές στην παραγωγή ελαιολάδου και στην ελιά Καλαμών στην ΔΕ Γυθείου εκτιμώνται στο 70% της παραγωγής. Επιπλέον, κάηκαν βοσκότοποι δημιουργώντας πρόβλημα και παράλληλα την ανάγκη να καλυφθούν ανάγκες σε σημαντικές ποσότητες ζωοτροφών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ευχαριστεί τα σωματεία μέλη του , τους πολίτες της πόλης μας , την εταιρεία ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΟΥ και το προσωπικό της, τον κ. Ταμπάκη Ευάγγελο (εστιατόριο ΤΑΜΠΑΚΗΣ Ναυαρίνου 91) για την προσφορά τους σε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης.
Επίσης ευχαριστούμε πολύ την μεταφορική εταιρεία ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ για την δωρεάν μεταφορά των κιβωτίων προς τους πυρόπληκτους.

To Top