ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Ποτέ την Κυριακή!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, με τους εργαζόμενους στο εμπόριο να καλούνται να δουλέψουν και πάλι.

Όπως και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η υποτίμηση της εργασίας παρουσιάστηκε ως «ανάπτυξη» και ως ο μοναδικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση,  τώρα επιδιώκεται η  κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και οι μειώσεις των μισθών.

Σε μια περίοδο που το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας προσπαθεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσής του όπως- όπως και η καταναλωτική δυνατότητα των πολιτών είναι μηδαμινή,   ο ισχυρισμός ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα τονώσει την αγορά δεν είναι  πειστικός.

Την ίδια ώρα, η πρωτοφανής χαμηλή τουριστική κίνηση , ακυρώνει στην πράξη και αυτό το  επιχείρημα,  πριν τον κορωνοϊο, ότι το άνοιγμα των καταστημάτων γίνεται για να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο αποδείχτηκε αναποτελεσματικό  μέτρο για την αύξηση του τζίρου και δεν αποτέλεσε απάντηση στην καταναλωτική ανάγκη, αντιθέτως συρρίκνωσε περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα  και τις  εργασιακές σχέσεις.

Σήμερα, η υπεράσπιση του κεκτημένου της κυριακάτικης αργίας στον κλάδο του εμπορίου αποκτά περισσότερο από ποτέ δραματική επικαιρότητα.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ !

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΤΣΩΝΗΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ              ΜΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Ποτέ την Κυριακή!
To Top