ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: “Εργαζόμενοι στο εμπόριο που εργάστηκαν τις Κυριακές παραμένουν απλήρωτοι”

Κατηγορηματικά αντίθετη στην επέκταση και άλλων Κυριακών με ανοικτά καταστήματα δηλώνει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στην απάντησή του προς την Περιφέρεια υπενθυμίζει τους απλήρωτους εργαζόμενους των Κυριακών, τα “δηλωμένα” τετράωρα, που καταλήγουν να  είναι 10ωρα, τη μη πληρωμή της προσαυξημένης αμοιβής της Κυριακής που προβλέπει ο νόμος. Ταυτόχρονα παροτρύνει τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές, προτιμώντας τις επιχειρήσεις “που σέβονται την Κυριακάτικη αργία”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ 

«Προτάσεις για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές πέραν των υπό του νόμου προβλεπομένων»

“Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεση του αλλά και γενικότερα την αντίθεση του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Επισημαίνουμε ότι η απόφαση για λειτουργία τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει θα είναι η εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Είναι δεδομένο ότι η Ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές, αλλά έλλειψη χρημάτων.
Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο που εργάστηκαν τις Κυριακές παραμένουν απλήρωτοι.

 

“Πάνω από το 80% των Εμποροϋπάλληλων δηλώνεται για εργασία Κυριακής 3-4 ωρών, ενώ στην πράξη δουλεύει πάνω από 8-10 ώρες, ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΜΟΙΒΗ 75% και ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ, πάνω από το 30% ως το 40% δεν αμείβεται καθόλου με το +75% ούτε για τις 3-4 τυπικά δηλωμένες ώρες εργασίας”

Με βάση τα παραπάνω στόχος μας είναι να παρακινούμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές, χρησιμοποιώντας την δύναμη της επιλογής και της απόφασης.
Θα θέλαμε επίσης οι καταναλωτές με την επιλογή τους, να προτιμούν τις επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία.
Με βάση τα παραπάνω ως είναι φυσικό διαφωνούμε (ομόφωνες αποφάσεις Διοικητικών συμβούλιων) στο αίτημα σας για την διατύπωση γνώμης εκ μέρους μας για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής μας, προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέρα από αυτές που έχουν προβλεφθεί σύμφωνα με τον νόμο

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: “Εργαζόμενοι στο εμπόριο που εργάστηκαν τις Κυριακές παραμένουν απλήρωτοι”
To Top