ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Επιστολή στους βουλευτές για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ

“Προς
Πρώην Πρωθυπουργό κύριο Αντώνη Σαμαρά
Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κύριο Γεώργιο Κατρούγκαλο
Βουλευτές Μεσσηνίας
Κοζομπόλη- Αμανατίδη Παναγιώτα
Κωνσταντινέα Πέτρο
Κουκούτση Δημήτριο

Κύριοι,
Όπως γνωρίζετε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στεγάζεται από τον Απρίλιο 2007 στο κτήριο του Ο.Α.Ε.Δ. επί της οδού Αριστομένους 95.
Για την ανέγερση του κτηρίου είχαμε δώσει όπως είναι γνωστό μεγάλο αγώνα μιας και δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα στην κατεδάφιση του παλιού κτηρίου.
Η πιο ουσιαστική μας παρέμβαση τότε είχε να κάνει με την αλλαγή της μελέτης του κτηρίου έτσι ώστε η αίθουσα εκδηλώσεων να αποκτήσει τέτοια μορφή ούτως ώστε να μην περιορίζεται μόνο για συνδικαλιστικές εκδηλώσεις αλλά να είναι μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης μας.
Πράγμα το οποίο έφερε μια επιπλέον καθυστέρηση 2 χρόνων στην ανέγερση του κτηρίου.
Μετά την διάλυση του Οργανισμού της Εργατικής Εστίας και την μεταφορά της κινητής και ακίνητης περιουσίας στον ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2013 που έγιναν από πλευράς ΟΑΕΔ οι παραχωρήσεις χώρων του κτηρίου στο Δήμο Καλαμάτας και Ελεγκτικό Συνέδριο επισημάναμε τα προβλήματα που θα προέκυπταν στο θέμα της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, αφού υπάρχουν ιδιαιτερότητες όσον αφορά τον διαχωρισμό. Μάλιστα το θέσαμε ως βασική προϋπόθεση για να γίνουν οι παραχωρήσεις χώρων.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε αφού ο λογαριασμός φούσκωνε και παρέμενε ανεξόφλητος, παρά τις επίμονες και διαρκείς ενέργειες μας.
Φτάσαμε μάλιστα, στις 20 Ιανουαρίου 2017 να στείλουμε εξώδικο στην ΔΕΗ Καλαμάτας, με το οποίο καλούσαμε μέσα σε 10ήμερο να προβεί σε επίλυση και κοστολόγηση κατανάλωσης, διαφορετικά θα προχωρούσαμε μονομερώς στον υπολογισμό της αναλογήσας σε μας ηλεκτρικής ενέργειας.
Ύστερα από αυτά στις 14/2/2017 με την υπ’ αριθμό 09/14.02.2017 απόφαση, το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποφάσισε :
I. Η αρμόδια Περιφερειακή Δ/νση Πελοποννήσου να πληρώσει τον ανεξόφλητο λογαριασμό ΔΕΗ Οργανισμού Εργατικής Εστίας, Αριστομένους 95 ύψους 55.032 Ευρώ ( που πράγματι έγινε).
II. Την έγκριση Ιδιωτικού συμφωνητικού κατανομής Δαπανών λειτουργίας του κτηρίου ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ καθώς επίσης ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ (ΔΕΗ κ.τ.λ) ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ.
Αποδεχτήκαμε την απόφαση του ΟΑΕΔ και υπογράψαμε το συμφωνητικό, ευελπιστώντας σύντομα να γίνει ο καταμερισμός του ποσού που μας αναλογεί.
Μέχρι σήμερα, παρά τις αδιάλειπτες, επίμοχθες και αγωνιώδεις προσπάθειες μας για το πρόβλημα της τελικής εκκαθάρισης και αποπληρωμής της δαπάνης κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχουμε πάρει καμία έγγραφη απάντηση.
Όλο αυτό χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και επιδιώκουμε παντοιοτρόπως την οριστική επίλυση του ζητήματος, που έχει προκύψει χωρίς δικής μας υπαιτιότητα και αιτιώδη άρνησης.
Εκτιμούμε ότι, η άμεση μεταστέγαση του ΣΕΠΕ, την οποία καλωσορίζουμε, θα επιφέρει αυτόθροα διαφοροποιήσεις και επιπλέον επιβαρύνσεις στην δαπάνη κατανάλωσης ρεύματος, διογκώνοντας το όλο πρόβλημα.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους και τις αιτιάσεις της καθυστέρησης υλοποίησης της υπ’ αριθμ. 09/14.02.2017 Αποφάσεως του ΔΣ του ΟΑΕΔ, με την οποία έγινε η αναλογική κατανομή της σχετικής δαπάνης, και θεωρούμε ότι θα πρέπει η διοίκηση του ΟΑΕΔ να προβεί άμεσα στην διαχείριση των όποιων προβλημάτων έχουν ανακύψει και που πάντως δεν αφορούν εμάς και να υλοποιήσει άμεσα την ως ‘άνω απόφαση, διευθετώντας οριστικά το ζήτημα και αίροντας το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκεται τόσον καιρό το ΕΚΚ.
Επισημαίνουμε ότι διαχρονικά ενημερώνουμε τον ΟΑΕΔ για το ποσό της δαπάνης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που αφορά το σύνολο των χώρων του κτηρίου και το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 18.082,00€ ( εξαιρουμένου του ποσού των 55.032,00€ το οποίο έχει αποπληρωθεί από τον ΟΑΕΔ αλλά εκκρεμεί ο αναλογικός επιμερισμός) και βαίνει διαρκώς αυξανόμενο.
Όπως γίνεται λοιπόν κατανοητό εμείς δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη στην καθυστέρηση αυτή αλλά προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποπληρώσουμε την οφειλή μας.
Παρακαλούμε όπως συνδράμετε και εσείς στην προσπάθεια μας για την οριστική επίλυση του προβλήματος”.

Πρόεδρος Σωτήρης Τσώνης
Γεν. γραμματέας Γιώργος Κανέλης

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Επιστολή στους βουλευτές για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ
To Top