ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Έκκληση στον Βρούτση για το επίδομα καρκινοπαθούς εργαζόμενης

Δεν χορηγούν επίδομα ασθενείας σε καρκινοπαθή εργαζόμενη επειδή δεν έχει συμπληρώσει 100 ημέρες εργασίας-Έκκληση από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να αλλάξει την ανάλγητη αυτή διάταξη, δεδομένου του πλήγματος σε τουρισμό και επισιτισμό λόγω κορονοϊού, που σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι δούλεψαν λίγο ή καθόλου φέτος το καλοκαίρι αφού αρκετά ξενοδοχεία επέλεξαν να μην ανοίξουν. Αναλυτικά η επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας.

Προς
Υπουργό Εργασίας
Κ. Γιάννη Βρούτση

Κύριε Υπουργέ,

Με το υπ αριθμ. 29/30.09.2020 έγγραφο το σωματείο μέλος μας «Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων Επισιτισμού – Τουρισμού-Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας» μας ενημέρωσε για την μη χορήγηση επιδόματος ασθενείας σε καρκινοπαθή λόγω του ότι δεν έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ( δηλ. 100 ημέρες εργασίας).

Όπως είναι γνωστό λόγω της πανδημίας του κορωνοιού ο κλάδος του Επισιτισμού – Τουρισμού είναι ίσως ο κατ΄ εξοχήν κλάδος ο οποίος έχει πληγεί, που έχει σαν συνέπεια οι εργαζόμενοι φέτος να εργασθούν πολύ λιγότερες ημέρες και για το λόγο αυτό πολύ σωστά νομοθετήσατε το επίδομα ανεργίας να καταβάλλεται με απαιτούμενο αριθμό ενσήμων τα 50.
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως γίνει ανάλογη τροποποίηση και για τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων ασθενείας σε κλάδους όπως ο Επισιτισμός- Τουρισμός που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία και σε ειδικές περιπτώσεις όπως στην παραπάνω αναφερόμενη καρκινοπαθή εργαζόμενη να μην υπάρχουν όρια και περιορισμοί στη χορήγηση αυτού του επιδόματος ασθενείας.
Θα είμαστε στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία.

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Έκκληση στον Βρούτση για το επίδομα καρκινοπαθούς εργαζόμενης
To Top