ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Χωρίς συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά αλλά με συμβολική παρουσία στο Λιμάνι

“ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ 35-40% ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ”

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας θα τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά την  Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου στις 11:00, μετά κι από απόφαση της ΓΣΕΕ. Για τον λόγο αυτό, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος Σωτήρης Τσώνης κι ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Μουλάς.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί με συμβολική παρουσία στο λιμάνι της πόλης, στο μνημείο των φονευθέντων λιμενεργατών και δεν θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, γιατί η διοίκηση του Εργατικού “σέβεται την ανθρώπινη ζωή, καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει”.

Ο κ.Τσώνης για εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τόνισε πως αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η πλήρης απασχόληση, το 5νθήμερο και το 8ωρο. Αναφέρθηκε στην μαύρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις, ανέφερε πως θα περιμένουν τις επίσημες εξαγγελίες του υπουργού και της κυβέρνησης ότι η ΓΣΕΕ θα κληθεί σε διαβούλευση και αν τελικά είναι σε αντίθεση με τις θέσεις της, θα γίνει απεργία.

Ο πρόεδρος του ΕΚ Καλαμάτας τάχθηκε κατά της ατομικής διαπραγμάτευσης κι έκανε λόγο για αιτία πολέμου. Είπε ότι με τα δεδομένα της πανδημίας που εφάρμοσαν την τηλεργασία, την τηλεδιάσκεψη αλλά και το ηλεκτρονικό εμπόριο ξεκινά μια νέα εποχή, με τα Συνδικάτα να πρέπει να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Μουλάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του με το σύνθημα των εργατών στο Σικάγο που ήταν “8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο και 8 ώρες ξεκούραση”.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να αποτίσουν φόρο τιμής στο μνημείο των φονευθέντων λιμενεργατών και μίλησε για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, ότι δουλεύει για να πληρωθεί και να έχει αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

To Top