ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Να αποσυρθεί τώρα η ΠΝΠ που προβλέπει την απλήρωτη εργασία

TI ANAΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας εκφράζει την αντίθεσή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε στην Βουλή σχετικά με την επιπλέον εργασία που καλούνται να εργασθούν οι εργαζόμενοι, που υποχρεωθήκαν σε καραντίνα, (καλούνται να αναπληρώσουν το 50% των ωρών εργασίας χωρίς αμοιβή).

Πιστεύουμε ότι αυτό θα οδηγήσει στην γενίκευση και νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας αλλά και στον περιορισμό των δώρων των εορτών γιατί δεν θα υπολογίζονται με βάση τον μισθό των εργαζομένων την περίοδο αναστολής, αλλά με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

“Με καμιά αφορμή ή δικαιολογία δεν μπορεί να καταργείται η αμοιβή της εργασίας, είναι άδικο οι εργαζόμενοι να καλούνται εκ νέου να σηκώσουν το κύριο βάρος αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης την ίδια ώρα που η ανεργία, η περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και οι εν γένει καταχρηστικές πρακτικές και παραβάσεις στους εργασιακούς χώρους γιγαντώνονται και είναι τα μεγάλα ζητήματα αυτής της περιόδου (εκ περιτροπής εργασία, δανεισμός εργαζομένων μεταξύ επιχειρήσεων κ.τ.λ.)”.

Απαίτησή μας είναι η απόσυρση των παραπάνω διατάξεων, η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και η επέκταση και κήρυξη της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ, ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ και επαναφορά του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ”.

Σε έτερη ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ζητά να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα Νοσοκομεία ώστε να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ.

“Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας ζητά να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να θωρακιστούν τόσο το εθνικό σύστημα υγείας, όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτό, καθώς και οι πολίτες που προσφεύγουν στις δομές υγείας.

Οι εργαζόμενοι σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα , όταν μάλιστα σήμερα πολλοί υγειονομικοί έχουν νοσήσει από τον COVID – 19.

Είναι άμεση ανάγκη η κυβέρνηση προχωρήσει σε προσλήψεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, να ενταχθούν στα ΒΑΕ, να γίνεται συστηματική εξέταση όλων των εργαζομένων που εκτίθενται στον COVID-19 και τα τεστ να γίνονται δωρεάν αποκλειστικά από τις δημόσιες δομές υγείας”.

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Να αποσυρθεί τώρα η ΠΝΠ που προβλέπει την απλήρωτη εργασία
To Top