Χορός

Εργαστήριο Θεραπευτικού Χορού στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προστίθεται και ένα επιπλέον Εργαστήριο, αυτό του Θεραπευτικού Χορού με τη Σοφία Δρούμπαλη.

Το Εργαστήριο Θεραπευτικού Χορού θα διεξαχθεί στις 23 Ιουλίου απο τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ.
“Hold it and let it go” o τίτλος τού Εργαστηρίου και αφορά την κινησιολογία και τον χορό στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η ψυχοθεραπεία μέσω κίνησης και χορού και ο θεραπευτικός χορός στηρίζονται στον ολιστικό τρόπο προσέγγισης του ατόμου, δηλαδή στην αισθητηριακή, συναισθηματική και διανοητική διέγερσή του.
To Εργαστήριο συστήνει, μέσω της μονόωρης διαδραστικής παρουσίασης, τις αρχές και την εφαρμογή κινησιολογικών μεθόδων που επιτρέπουν τη σωματική-συναισθηματική επικοινωνία, καθώς και τη δομή ενός μαθήματος θεραπευτικού χορού.

Βασικός άξονας του Εργαστηρίου αποτελεί η πρακτική εφαρμογή των παραπάνω κινησιολογικών μεθόδων από εκπαιδευτικούς και καθηγητές χορού που ενδιαφέρονται για τον τομέα της ειδικής αγωγής, καθώς και από γονείς/συνοδούς ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την αξία του θεραπευτικού χορού ως μέσου έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από το βιωματικό μάθημα στο οποίο θα συμμετάσχουν άτομα με ειδικές ανάγκες μαζί με τους συνοδούς τους.

Το πρώτο μέρος του Εργαστηρίου είναι ανοιχτό σε εκπαιδευτικούς, χορευτές, καθηγητές χορού και γονείς/συνοδούς ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Το δεύτερο μέρος (βιωματικό μάθημα) είναι ανοιχτό και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

To Εργαστήριο θα διεξάγεται στους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ-Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Μεσσηνίας (Ανατολική Πύλη Στρατοπέδου, Καλαμάτα)

Δηλώσεις συμμετοχής: Όλγα Μάλαμα, 6931512683

Hold it and Let it Go
23.7.2017 | 10:00-13:00

Εργαστήριο Θεραπευτικού Χορού στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας
To Top