Επιχειρείν

“Eργαστήρι” Χριστόπουλος: Εδώ τα χριστουγεννιάτικα γλυκά έχουν την τιμητική τους!

Την τιμητική τους έχουν τις ημέρες αυτές τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Στο “Εργαστήρι” του Παύλου Χριστόπουλου, Μακεδονίας 6, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ μοσχομυρίζει Χριστούγεννα όλη η γειτονιά!


Το MessiniaLive βρέθηκε στο “Εργαστήρι”, την ώρα που ετοιμάζονταν πυρετωδώς τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, μπήκαμε στα ενδότερα, και παρακολουθήσαμε ζωντανά την παρασκευή των γλυκών που είναι συνυφασμένα με τα Χριστούγεννα.

Μελομακάρονα έβγαιναν από τον καυτό φούρνο και βυθίζονταν στο αρωματικό σιρόπι μελιού, ενώ στη συνέχεια πασπαλίζονταν με τριμμένο καρύδι. Το best seller του καταστήματος είναι οι μπουκίτσες μελομακάρονων, που έχουν μεγάλη ζήτηση και γίνονται ανάρπαστες.

Όμως στο “Εργαστήρι” έχουν κάνει διατριβή στο μελομακάρονο και τον κουραμπιέ και έτσι μπορεί να βρει κανείς μελομακάρονα με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και καρύδια, ρoζ μελομακάρονα με σοκολάτα φράουλα, αλλά και πορτοκαλί μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας με γεύση πορτοκάλι!

Παράλληλα μπορεί να δοκιμάσει κανείς τους κλασικούς κουραμπιέδες βουτύρου, αλλά και αυτούς με ελαιόλαδο για όσους νηστεύουν.

Τσουρέκια γεμιστά με σοκολάτα σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε ή να τα προσφέρετε στους αγαπημένους σας τις ημέρες των εορτών.

Ένα “βουνό” μελομακάρονα μόλις μελώθηκαν και πασπαλίστηκαν με καρύδι, παρατάχθηκαν έτοιμα προς πώληση

Κάθε είδους γλυκό φτιάχνεται με τα καλύτερα υλικά με πολλή αγάπη και μεράκι από την ομάδα του Παύλου Χριστόπουλου.
Ο ίδιος μας ανέλυσε τη φιλοσοφία της επιχείρησης που δίνει έμφαση στον άνθρωπο, τα υλικά, το μεράκι, την έμπνευση, την εξυπηρέτηση, το χαμόγελο.

“Το αποτύπωμα” όπως μας είπε που αφήνει η επιχείρηση στην κοινωνία, μέσα από τα προϊόντα της, τους εργαζόμενούς της, την κοινωνική εταιρική της ευθύνη.

Ο Παύλος είναι τέταρτη γενιά αρτοποιού-ζαχαροπλάστη, και έχει απο μικρός “ζυμωθεί” με τη σκληρή δουλειά, με τη δημιουργικότητα και την αγάπη για ποιοτικά αρτοποιήματα και γλυκίσματα.

Για τις ημέρες αυτές  στο “Εργαστήρι” μπορεί κάποιος να βρει και πανετόνε, το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό, που έχει κλέψει καρδιές και στην Ελλάδα. Τα γλυκά αλλά και τα αρτοποιήματα στέλνονται με delivery στο σπίτι σας ή στο γραφείο σας ή ως δώρο στους αγαπημένους σας.
Το “Εργαστήρι” δεν σταματά ποτέ την παραγωγή του και έτσι οι ώρες λειτουργίας του καταστήματος είναι από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top