Το δικό μου Σχολείο

“Λίφτινγκ” στο Πολυκλαδικό έως τέλος Αυγούστου

ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ

Εργοτάξιο θυμίζει αυτές τις ημέρες το κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού. Εκτός από τις εργασίες που κάνει ο εργολάβος, όπως καθαίρεση σαθρών σοβάδων, ελαιοχρωματισμοί, μονώσεις, ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει άμεσα στην πλαστικοποίηση του δαπέδου δύο υπαιθρίων γηπέδων και θα ενισχύσει την περίφραξη.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ανεξάρτητα από τη μη ένταξη της ανακατασκευής των κτηρίων του πρώην Πολυκλαδικού στο ΠΕΠ, ο Δήμος Καλαμάτας, από το Δημοτικό Προϋπολογισμό, έχει ξεκινήσει έργα συντήρησης, τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 31/8.

Πραγματικά, το κτήριο του σχολικού συγκροτήματος βρίσκεται σε κακά χάλια, και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια απο τον Δήμο Καλαμάτας αυτό το χρονικό διάστημα να γίνουν τα απαραίτητα ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχουν επισκευαστεί κάποια σημεία του κτηρίου που χρήζουν άμεσης συντήρησης.
Ο ίδιος ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε παλαιότερες δηλώσεις του το είχε χαρακτηρίσει ως “άρρωστο κτήριο”, και είχε πει χαρακτηριστικά ότι “ο Δήμος θα διαθέσει και προσωπικό και χρήματα, όσα μπορεί και όσα γίνεται, ώστε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ένα σχολείο που, εν πάση περιπτώσει, δεν θα έχει κινδύνους για την υγεία τους και για την αρτιμέλειά τους”.
Σήμερα στο κτήριο του Πρώην Πολυκλαδικού στεγάζονται το 4ο ΕΠΑΛ, το 6ο ΓΕΛ και το ΙΕΚ Καλαμάτας.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες δεν κατάφερε να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου του ΕΣΠΑ 2014-2020, ώστε να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του και να αναβαθμιστεί κυρίως ενεργειακά.

Ωστόσο, έστω και με αυτά τα μερεμέτια εκτιμάται ότι τουλάχιστον θα περιοριστεί το πρόβλημα υγρασίας που έχει το κτήριο και να καταστεί όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικό.

“Λίφτινγκ” στο Πολυκλαδικό έως τέλος Αυγούστου
To Top