ΕΥ ΖΗΝ

Έρευνα: Πόσα χρήματα σκοπεύουν να ξοδέψουν οι Έλληνες καταναλωτές την περίοδο των Χριστουγέννων

ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ,ΠΟΤΑ,ΒΙΒΛΙΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ 450 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ

Περίπου 450 ευρώ σκοπεύει να ξοδέψει στην εορταστική περίοδο η πλειονότητα των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Το κύριο μέρος αυτού του ποσού θα κατευθυνθεί για αγορά φαγητού, ποτού και δείπνων.

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του Έλληνα καταναλωτή αγγίζει τα 450 ευρώ, καταλαμβάνοντας την 5η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στην ευρωπαϊκή Χριστουγεννιάτικη Έρευνα 2017 της Deloitte.

O συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός των Ελλήνων καταναλωτών για το 2017 ανέρχεται σε 450 ευρώ, ενώ οι χριστουγεννιάτικες αγορές για το 2016 κυμάνθηκαν στα 457 ευρώ. Αντίστοιχα στην Ευρώπη, ο μέσος εκτιμώμενος προϋπολογισμός του 2017 (445 ευρώ) είναι αυξημένος σε σχέση με τις χριστουγεννιάτικες αγορές του 2016 (433 ευρώ).

Παράλληλα, οι καταναλωτές στην Ελλάδα εκτιμούν ότι θα ξοδέψουν τα περισσότερα χρήματα από το σύνολο του προϋπολογισμού τους φέτος για φαγητό και ποτό, ενώ οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα ξοδέψουν τα περισσότερα χρήματα για δώρα.

ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, οι Έλληνες καταναλωτές ανέδειξαν ως δώρο που είναι πιο πιθανό να λάβουν τα είδη ρουχισμού και υπόδησης, ενώ ως 2η επιλογή εμφανίζονται το φαγητό και το ποτό. Τα βιβλία κατέλαβαν την 3η θέση στην Ελλάδα και την 1η θέση στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα ο ρουχισμός και η υπόδηση θα προσφερθούν περισσότερο ως δώρα σε ενήλικες, ενώ ακολουθούν τα βιβλία, τα καλλυντικά και τα αρώματα. Τα γεύματα σε εστιατόρια μπαίνουν στην ελληνική δεκάδα των πιο προσφερόμενων δώρων προς ενήλικες φέτος, τη στιγμή που πέρυσι βρίσκονταν στη 12η θέση. Επίσης, τα εισιτήρια για διάφορες εκδηλώσεις, τα οποία και κατείχαν το 2016 την 10η θέση, έπεσαν στην 11η, αποχωρώντας από τη δεκάδα.

Το χρονοδιάγραμμα των χριστουγεννιάτικων αγορών παραμένει σχετικά σταθερό και αυτή τη χρονιά. Η πλειοψηφία των καταναλωτών ξεκινά τις χριστουγεννιάτικες αγορές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συνεχίζουν πιο έντονα την περίοδο μεταξύ της 16ης και 24ης Δεκεμβρίου.
Οι καταναλωτές της «τελευταίας στιγμής», αυτοί δηλαδή που πραγματοποιούν τις αγορές τους μεταξύ της 25ης και 31ης Δεκεμβρίου, αγγίζουν το 11%.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ…
Όλα αυτά βέβαια κάτω από συνθήκες κρίσης κι αφού θα έχει προηγηθει η πληρωμή φόρων, τελών κυκλοφορίας, πετρελαίου και ΕΝΦΙΑ…
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι κάποιοι λίγοι θα ξοδέψουν διπλάσιο και τριπλάσιο ποσό, ενώ δυστυχώς κάποιοι άλλοι – μάλλον οι περισσότεροι – θα αρκεστούν σε … συμβολικά δωράκια άκρως οικονομικά…
Το μεγαλύτερο δώρο τον εορτών είναι να περνάς καλά με την οικογένειά σου και τα αγαπημένα πρόσωπα!

Έρευνα: Πόσα χρήματα σκοπεύουν να ξοδέψουν οι Έλληνες καταναλωτές την περίοδο των Χριστουγέννων
To Top