ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται βροχές από Τετάρτη και στη Μεσσηνία- Διατηρείται η ζέστη με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Βροχερή εβδομάδα προβλέπει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τις βροχές όμως και την αλλαγή του καιρού να επικεντρώνεται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, και να μη μας επηρεάζει. Η εβδομάδα στην Μεσσηνία θα κυλήσει με συννεφιά τις περισσότερες μέρες αλλά και κάποιες βροχές κατά τόπους, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας όπου αναμένεται πτώση ακόμα και 10 βαθμών Κελσίου! Η ζέστη στην περιοχή μας θα διατηρηθεί όλες τις μέρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι αύριο Τρίτη, 21 Απριλίου, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου! Ωστόσο, η Παρασκευή 24 Απριλίου φαίνεται να είναι η πιο κρύα μέρα της εβδομάδας, (με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 15  βαθμούς Κελσίου), με τον υδράργυρο τελικά να επανέρχεται στη ζέστη από το Σάββατο 25 Απριλίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ meteo.gr

Νεφώσεις καλύπτουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 20/04, όπως φαίνεται στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με τα φαινόμενα στα βόρεια να είναι τοπικά έντονα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχές / καταιγίδες) έως το βράδυ της Δευτέρας 20/04.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη 21/04 έως και την Πέμπτη 23/04 ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σε πολλές περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση με τις εντάσεις τους να φτάνουν και τα 8 μποφόρ

Παράλληλα, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο θα σημειώσει πτώση της τάξης των 10 βαθμών τουλάχιστον, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί  και ο οποίος παρουσιάζει την εκτιμώμενη πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη 21/04.

Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας όπου αύριο η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμα και 10 βαθμούς Κελσίου, η Μεσσηνία δεν επηρεάζεται από την θερμοκρασιακή πτώση, αντιθέτως αύριο Τρίτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα!

O KAΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ

 

 

Έρχονται βροχές από Τετάρτη και στη Μεσσηνία- Διατηρείται η ζέστη με μικρή πτώση της θερμοκρασίας
To Top