ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται πολικές θερμοκρασίες από Πέμπτη – Το Σάββατο η πιο κρύα μέρα για τη Μεσσηνία

Από το βράδυ της Τετάρτης νέο κύμα κακοκαιρίας, που οι μετεωρολόγοι έχουν ονομάσει “Σοφία”, έρχεται από τα βορειοδυτικά, με νέες χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας και μετά στα νοτιότερα. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας κακοκαιρίας είναι οι πολικές θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να φτάσουν τους -10 ή -12 βαθμούς Κελσίου, στη βόρεια Ελλάδα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΟΙ «ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ» ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ

Από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Το αίτιο θα είναι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα “σαρώσουν” ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.

ΠΥΚΝΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Από την Πέμπτη κιόλας οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Και εννοείται ότι στις περισσότερες περιοχές από αυτά τα διαμερίσματα θα χιονίζει έως και τα πεδινά – παραθαλάσσια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των οδηγών και ασφαλώς μετά από κάποια στιγμή θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα που διαθέτουν αλυσίδες.

ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Από την Πέμπτη και έπειτα και ειδικά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής το ψύχος θα είναι έντονο σχεδόν σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε πολλά από τα νησιά των Επτανήσων αλλά και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Προφανώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κατρακυλήσουν πολύ κάτω από το μηδέν. Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, από την Παρασκευή και μετά, θα υπάρξουν ορεινές περιοχές που η ελάχιστη θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους -17 βαθμούς κελσίου!

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Μετά την Πέμπτη φαίνεται ότι και πολλά από τα νησιά του Ιονίου αλλά και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χιονίσει από την Πέμπτη και έπειτα. Στην Αττική διαφαίνονται χιονοπτώσεις περίπου από τα 300 μέτρα και υψηλότερα, δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα στα βόρεια προάστια. Δεν αποκλείεται να έχουμε και «χιονοεκπλήξεις» μέσα στο λεκανοπέδιο, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα σας το πω από αύριο με περισσότερη σιγουριά. Πάντως, στα βόρεια τμήματα της Αττικής, στις περιοχές δηλαδή που “βλέπουν” προς τη Βοιωτία, θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα και εκεί θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

ΤΟ ΨΥΧΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ

Μπορεί από την Πέμπτη και έπειτα να μας επισκεφτεί το δριμύ ψύχος με τις πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, όμως φαίνεται ότι θα μας “ταλαιπωρήσει” ενδεικτικά πάντα μέχρι και περίπου τις 9-10 Ιανουαρίου.

ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


οι θερμοκρασίες στη Μεσσηνία την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι


οι θερμοκρασίες στη Μεσσηνία την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου στις 23.00 το βράδυ


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στις 14.00 το μεσημέρι


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στις 23.00 το βράδυ


Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί- Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Καλαμάτα

Πρόγνωση καιρού από Γιάννη Καλλιάνο
πληροφορίες και από windy.com

Έρχονται πολικές θερμοκρασίες από Πέμπτη – Το Σάββατο η πιο κρύα μέρα για τη Μεσσηνία
To Top