ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται ηλεκτρικά λεωφορεία σε Μεσσηνία-Αργολίδα-Κορινθία

Τη δυνατότητα προμήθειας ηλεκτροκίνητων λεωφορείων σε τρεις περιοχές της Περιφέρειας οι οποίες προσφέρονται για την λειτουργία γραμμών που θα εξυπηρετούνται από τα εν λόγω οχήματα συζητήθηκε στη σύσκεψη που έγινε χθες στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αντιπεριφερειαρχών και στελεχών του υπουργείου και της διοίκησης του ΟΣΕ.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, η σχετική συζήτηση αφορούσε:

α) στην Αργολίδα για την ενιαία εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής Ναυπλίου, Αργους, Νέας Κίου,

β) στην Κορινθία για την περιοχή Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμού, Αγίου Θεοδώρων και

γ) στη Μεσσηνία, για την ευρύτερη περιοχή Καλαμάτας (ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Θουρία κ.α.), Μεσσήνης και των παραθαλάσσιων κοινοτήτων ανατολικά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Νίκας: Από κοινού συνεννόηση Αστικού- Υπεραστικού για τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Η πρόταση της Περιφέρειας -που έγινε αποδεκτή, όπως είπε ο Π. Νίκας- είναι τον φορέα υλοποίησης να αποτελέσουν τα κατά τόπους ΚΤΕΛ -ενώ όπου υπάρχουν αστικό και υπεραστικό, όπως στη Μεσσηνία, η υλοποίηση να γίνει από κοινού με συνεννόηση μεταξύ τους. Κύριος του έργου θα είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενδεχομένως δε και η Περιφέρεια μέσω των Διευθύνσεων Μεταφορών.

Όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, η κατεύθυνση είναι να ενισχυθούν τα ΚΤΕΛ και όχι να υποκατασταθούν, οι λεπτομέρειες ωστόσο θα ρυθμιστούν μετά από συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.

Έρχονται ηλεκτρικά λεωφορεία σε Μεσσηνία-Αργολίδα-Κορινθία

Δημοφιλέστερα

To Top