ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 1.000 οικιακοί κομποστοποιητές και 50 συνοικιακοί στον Δήμο Καλαμάτας

Επεκτείνεται το δίκτυο οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης με την προσθήκη το επόμενο διάστημα 1.000 οικιακών κομποστοποιητών και 50 συνοικιακών. Τη δυνατότητα να επεξεργάζονται τα νοικοκυριά μόνα τους τα υπολείμματα τροφών τους (απορρίμματα κουζίνας και κήπου), παράγοντας τελικά εδαφοβελτιωτικό και μειώνοντας σημαντικά τα απορρίμματα, θα έχουν το επόμενο διάστημα οι δημότες Καλαμάτας.

Ο Δήμος προχωρά στην προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια, με την πλέον συμφέρουσα προσφορά, 1.000 οικιακών κομποστοποιητών των 300 λίτρων ο καθένας καθώς και 50 συνοικιακών έως 1.000 λίτρα ο καθένας. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στα νοικοκυριά μέσω της κομποστοποίησης να συμβάλλουν στην προσπάθεια για λιγότερα απορρίμματα ενώ να μην ξεχνάμε ότι έχουν και μια έκπτωση 30% στα δημοτικά τους τέλη. Να σημειωθεί οτι μέχρι σήμερα έχουν ήδη εγκατασταθεί από τα προηγούμενα χρόνια 250 οικιακοί κομποστοποιητές και 58 συνοικιακοί.

Η μεγάλη προμήθεια με τους 1.000 οικιακούς κομποστοποιητές που ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας αναμένεται να μεγιστοποιήσει την προσπάθεια που γίνεται για ανακύκλωση απορριμμάτων, με τους όρους της κυκλικής οικονομίας, αλλά και της ανταποδοτικότητας με την μείωση κατά 30% των λογαριασμών στα δημοτικά τέλη, για όσους προμηθευτούν και χρησιμοποιούν τους οικιακούς κομποστοποιητές.

 

Έρχονται 1.000 οικιακοί κομποστοποιητές και 50 συνοικιακοί στον Δήμο Καλαμάτας
To Top