ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται σκληρό lockdown σε τουλάχιστον 10 περιοχές της Ελλάδας πριν τα Χριστούγεννα

Με «ολικό lockdown» απειλούνται οι επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, πριν από τα Χριστούγεννα ενδεχομένως-Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο».

Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων παρατηρούνται σε Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα, ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την αποψινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, επικαλούμενος τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για τις παραπάνω περιοχές, και σε συνέχεια των προειδοποιήσεων και από Πέτσα – Χρυσοχοΐδη για αυστηρό lockdown, όπου χρειαστεί.

Ο Υπουργός Υγείας έκρουσε μάλιστα «καμπανάκι» για την «ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση στην Κοζάνη», αλλά και στη Δυτική Αττική, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αυτή την ώρα.

Συνυπολογίζοντας τη μεγάλη πίεση στην Ευρώπη, πολλές χώρες της οποίας λαμβάνουν νέα σκληρά μέτρα, ενόψει και των γιορτών, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να είναι «πολύ προσεχτικοί» την επόμενη περίοδο, απευθύνοντας έκκληση και στους κατοίκους των επιβαρυμένων περιοχών «που δε συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ειδικών να σκεφτούν τι μπορεί να επιφέρει η συμπεριφορά τους στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τι μέτρα μπορεί να προστεθούν σε αυτές».

pinakas krousmata 1612

Η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων ανά περιοχή, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ)

Αξίζει να αναφερθεί πως στην κατεύθυνση επιβολής και νέων περιορισμών σε «κόκκινες» περιοχές, έδειξε και ο Στέλιος Πέτσας δηλώνοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη («Παραπολιτικά») σήμερα το πρωί πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση χαλάρωσης μέσα στις γιορτές. Υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης».

πηγή:ieidiseis.gr

 

 

 

To Top