Cinema

Έρχεται το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας-Διαγωνισμός ταινίας “Κάνε μας να γελάσουμε”

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 26-31/03/2024

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ //

Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας (#kalyff) προσκαλεί παιδιά και εφήβους να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση.

Νέοι άνω των 10 ετών μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό «Κάνε μας να γελάσουμε!» να δημιουργήσουν τη δική τους κινηματογραφική αφήγηση και να κερδίσουν κινηματογραφικά δώρα. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου το Σάββατο 30 Μαρτίου σε μια δημόσια προβολή, όπου το κοινό θα βραβεύσει την καλύτερη!

 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ //

Δημιουργήστε τη δική σας μικρού μήκους ταινία (διάρκειας έως 3 λεπτά) μέσα στην οποία καλείστε να κάνετε μια καλή πράξη!

 

Φτιάξτε την ομάδα: Μόνοι σας ή με παρέα, ό,τι προτιμάτε!

 

Γράψτε το σενάριο: αντλήστε έμπνευση από ό,τι υπάρχει γύρω σας: φίλοι, συγγενείς, κατοικίδια, αντικείμενα, παιχνίδια, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά σας και φτιάξτε την ιστορία σας.

 

Σκεφτείτε τη συνθήκη που λένε και οι σοφοί σεναριογράφοι: Ποιος, που, πότε, πως και γιατί; Πώς ξεκινάει η ιστορία; Ποιος είναι ο τίτλος της; Ποιες είναι οι εκπλήξεις και ποιες οι ανατροπές που κάνουν την υπόθεση να κορυφωθεί; Και τελικά, πως ολοκληρώνεται;

 

Σκοπός είναι να φτιάξετε μια αστεία ιστορία, να αφήσετε την φαντασία σας να ομορφύνει τα άσχημα της καθημερινότητας με μια έμπνευση τρέλας και δημιουργίας: δώστε πνοή σε κάτι αστείο και χαρούμενο!

 

Ανακαλύψετε τον εξοπλισμό σας: επιλέξτε ανάμεσα σε κινητό, tablet, laptop, φωτογραφική μηχανή, ό τι σας βολεύει.

 

Ανακαλύψτε το χώρο σας: Εξερευνήστε σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γωνία του σπιτιού, του κήπου, του σχολείου, της γειτονιάς, της πόλης μας. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι!

 

Φτιάξτε το πλάνο σας: Ανοίξτε το φακό και διαλέξτε την απόσταση που προτιμάτε. Προσπαθήστε να γυρίσετε σε καλή ανάλυση (hd, 720p ή 1080p) και σε landscape mode 16:9 (δεν θέλουμε να στραβολαιμιάσουμε!)

 

Βιαστείτε! Έχετε μόνο 4 εβδομάδες!

Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 7 Μαρτίου!

 

Στείλτε μας τα βίντεο σας στο kalyff@filmhouse.gr

Αν το βίντεο σας είναι μεγάλο, μπορείτε να χρησιμοποιήστε το wetransfer.com

Περισσότερες πληροφορίες και ο κανονισμός συμμετοχής θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ http://www.filmhouse.gr/kalyff

 

 ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ //

Ένα χρόνο μετά την μεγάλη επιτυχία του Πρώτου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας, ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος επιστρέφει στην Μεσσηνία. Ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο προκαλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν με ελεύθερη είσοδο. 

 

Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας (#kalyff) αποτελεί πρωτοβουλία της πολυμελής ομάδας διοργάνωσης με βάση την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας Filmhouse τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της “Φάρις” και έρχεται σε ετήσια βάση να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ψυχαγωγία και διάπλαση των παιδιών μας και η ανάδειξη της αξίας του κινηματογράφου ως σημαντικού στοιχείου για την ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της ενσυναίσθησής τους.

«Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά και τους νέους. Διαλέξαμε ό,τι πιο φρέσκο από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή για το νεανικό και παιδικό κοινό και φτιάξαμε ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο πρόγραμμα. Στόχος μας είναι –πέρα από την ψυχαγωγία– να ανοίξουμε μια συζήτηση για θέματα όπως τα δικαιώματα των παιδιών, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ετερότητα, η ανοχή, η δύναμη των κοριτσιών, οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές, οι οικογενειακές σχέσεις.»

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ //

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας είναι μια αστική μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία που στόχο έχει την προαγωγή του κινηματογράφου. Αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, διοργανώνει σε τακτική βάση πλήθος κινηματογραφικών προβολών και έχει στο ενεργητικό της δεκάδες αφιλοκερδείς παράλληλες εκδηλώσεις και συνεργασίες με πλήθος φορέων, συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων.

Δημοφιλέστερα

To Top