Αθλητισμός

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι μαζί και εκπέμπει «SOS»

Κραυγή αγωνίας από τους αθλητές βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ

Βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ ενώνουν τη φωνή τους ζητώντας την άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Τα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών και αθλητριών βόλεϊ (ΠΑΣΑΠ), πόλο (ΣΕΑΥ) και χάντμπολ (ΠΣΑΧ) εξέδωσαν ανακοίνωση καθώς αν δεν υπάρξει δράση στις μεγάλες κατηγορίες θα κινδυνεύσει ολόκληρος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει:

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας επισημαίνει για ακόμη μία φορά τη σημασία της ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στον αόρατο εχθρό. Από την πρώτη στιγμή, την άνοιξη, σύσσωμη η κοινότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού ένωσε τις δυνάμεις της, έβαλε πλάτη και έστειλε το μήνυμα για τη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Μία μάχη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε εμπράκτως.

Η νέα διακοπή όμως στα πρωταθλήματα επιπέδου Α1 στα ερασιτεχνικά αθλήματα δημιουργεί ένα τεράστιο κλίμα αβεβαιότητας για το επαγγελματικό μέλλον δεκάδων αθλητών, ενώ θέτει εν αμφιβόλω τις επιδόσεις των Εθνικών μας Ομάδων Ανδρών και Γυναικών. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός εκπέμπει «SOS» και οι αθλητές του κρέμονται από τις αποφάσεις των αρμοδίων, καθώς με την ισχύουσα κατάσταση οδεύουν προς μαζικό «στραγγαλισμό».

Ζητούμε να βρεθεί άμεσα μία λύση προκειμένου να μπορέσουν οι αθλητές είτε να αγωνιστούν είτε να προπονούνται ώστε να μη μείνουν ξανά σε περίοδο απραξίας, ενώ παράλληλα να μπορέσουν τα αθλητικά σωματεία να διατηρήσουν τη λειτουργία τους».

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι μαζί και εκπέμπει «SOS»
To Top