Αθλητισμός

Η ΕΠΟ για την έναρξη της Γ’ Εθνικής

Στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ. Η ομοσπονδία κάνει ειδική αναφορά στο πόσοι ανεβαίνουν και πόσοι υποβιβάζονται, αλλά και στο τριετές πλάνο που μπαίνει από φέτος σε εφαρμογή για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΠΟ για την έναρξη της Γ’ Εθνική:

«Με τη συμμετοχή 81 συνολικά ομάδων εκκινεί το Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου το μεγαλύτερο πανελλήνιας εμβέλειας πρωτάθλημα της χώρας, αυτό της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Με αρχή από φέτος και χρονικό ορίζοντα τριετίας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προσβλέπει σε μια ποιοτικά αναβαθμισμένη, ενισχυμένη ως προς τη συμμετοχή νεαρών Ελλήνων παικτών, καθώς και πιο ευέλικτη διοργάνωση.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε 7 ομίλους σε δύο γύρους, από τους οποίους θα υποβιβαστούν συνολικά 32 ομάδες.

Οι επτά ομάδες που θα πρωτεύσουν στους ομίλους θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση, σε ένα πρωτάθλημα ενός γύρου, με τις ομάδες να δίνουν ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, δηλαδή 3 εντός και 3 εκτός και οι τέσσερις πρώτες θα προβιβαστούν στη Super League 2.»

 

 

Η ΕΠΟ για την έναρξη της Γ’ Εθνικής
To Top