Αθλητισμός

ΕΠΟ: Δεν αδειοδοτήθηκαν Παναχαϊκή και Απόλλων Λάρισας

Τα αποτελέσματα των ελέγχων από τους φακέλους αδειοδότησης δεκαέξι ομάδων της Super League 2 και Football League ανακοίνωσε το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Σε ότι έχει να κλάνει με την SL2, δεν αδειοδοτήθηκαν σε πρώτο βαθμό, η ΠΑΕ Παναχαϊκή και η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, οι οποίες διατηρούν το δικαίωμα έφεσης εντός τριών ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

Στην περίπτωση που οποιαδήποτε ομάδα δεν αδειοδοτηθεί σε δεύτερο βαθμό, τότε σύμφωνα με τον κανονισμό, οι ΠΑΕ που δεν θα εξασφαλίσουν την απαιτούμενη άδεια, θα μπορούν να αποκτήσουν ξένους κάτω των 23 ετών και μόνο τρεις Έλληνες άνω των 25 ετών.

Να σημειώσουμε ότι η ΠΑΕ Ξάνθη έχει πάρει άδεια Super League 1, ενώ Διαγόρας και Ο.Φ Ιεράπετρας έχουν πάρει παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου για να καταθέσουν τους φακέλους τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του εξέτασε τους φακέλους 16 ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2020-21 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΙΩΝΙΚΟΣ

Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2020-21 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ΒΕΡΟΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους».

Ασνακοίνωση της Παναχαϊκής

Η Παναχαϊκή τοποθετήθηκε για την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης και σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 με αφορμή την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης της ΕΠΟ ενημερώνει ότι η διοίκηση της υπό τον κ. Μπάρλο σε ότι την αφορούσε πέρασε με απόλυτη επιτυχία τη διαδικασία στα νομικά, τα διοικητικά και τα αθλητικά κριτήρια.

Διαπιστώθηκαν κάποιες ελλείψεις στα οικονομικά κριτήρια που αφορούσαν το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31/12/2019.

Είναι δεδομένο ότι θα κάνουμε όλα όσα προβλέπονται έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει η ομάδα μας ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.”

ΕΠΟ: Δεν αδειοδοτήθηκαν Παναχαϊκή και Απόλλων Λάρισας
To Top