ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαιώνει ο Νίκας την παραίτηση Δημόπουλου – “Ήξεις αφήξεις” για πιθανή αντικατάσταση

“ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο MessiniaLIVE o δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επιβεβαίωσε την παραίτηση του αντιδήμαρχου Δημήτρη Δημόπουλου, λέγοντας ότι πράγματι έχει στα χέρια του την επιστολή παραίτησης του αντιδημάρχου, ο οποίος επικαλείται προσωπικούς λόγους και ζητά να ξεκουραστεί για ένα διάστημα μερικών μηνών, μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Ο Δημόπουλος αποχωρεί κι ο Καραγιάννης έρχεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε εκνευρισμένος θα λέγαμε για τις διαρροές και τα σενάρια, πριν την επίσημη ανακοίνωση της παραίτησης, σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καλαμάτας, στο MessiniaLive, στο περιθώριο των αποκριάτικων εορταστικών εκδηλώσεων από το ψυχαγωγικό πάρκο “Η γειτονιά των χρωμάτων”, που λειτουργεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.

Ο Δήμαρχος με αφορμή τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τους πιθανούς αντικαταστάτες του Δημήτρη Δημόπουλου, και τα ονόματα που κάποιοι, όπως είπε, “βιάστηκαν να διορίσουν”, δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται, ωστόσο στη σκέψη του υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην αντικατασταθεί ο Δημήτρης Δημόπουλος, καθώς η παραίτησή του αφορά ολιγόμηνο διάστημα και πως η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας μπορεί να αντεπεξέλθει σθεναρά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έως ότου επανέλθει στα καθήκοντά του ο Δημήτρης Δημόπουλος.
Κι ο ίδιος ο Δημήτρης Δημόπουλος μας είπε ότι έστειλε επιστολή παραίτησης και επεσήμανε οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ “ΚΑΡΑΜΠΟΛΑΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ “ΠΑΙΖΟΥΝ”

Ερωτηθείς από το MessiniaLIVE για το θέμα που έχει ανακύψει και για τα σενάρια που τον φέρνουν ως πιθανό αντικαταστάτη του Δημήτρη Δημόπουλου, ο Ανδρέας Καραγιάννης απέφυγε να απαντήσει, δηλώνοντας πως “είμαι πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα με την παραίτηση Δημόπουλου και την πιθανή αντικατάστασή του έχει προκύψει από την Παρασκευή, όταν και ήρθε στα χέρια του δημάρχου η επιστολή παραίτησης, ωστόσο λόγω και του εορτασμού της Υπαπαντής και των υψηλών πολιτικών προσκεκλημένων δεν έδωσε ο Δήμος επίσημα στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο περιστατικό.
Για τις εξελίξεις πάνω σε αυτό και το ενδεχόμενο “καραμπόλας”, μεταξύ άλλων αντιδημάρχων θα γίνουν ανακοινώσεις την Δευτέρα από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

“Eίμαι πρόεδρος του Δημ.Λιμενικού Ταμείου”, δήλωσε ο Ανδρέας Καραγιάννης… Σήμερα, γιατί αύριο είναι μια άλλη ημέρα. Μαζί με τον Γιώργο Φάβα στον “Σταθμό”.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει τα απαιτούμενα τηλεφωνήματα και διερευνητικές προσεγγίσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, και επαφίεται πλέον στον δήμαρχο η τελική απόφαση περί αντικατάστασης ή μη του Δημήτρη Δημόπουλου.
Έχουν ακουστεί τα ονόματα του Ανδρέα Καραγιάννη, ως πιθανού αντικαταστάτη του και του Σαράντου Μαρινάκη ως νέου προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

ΣΙΒΥΛΛΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ

Επισήμως ο δήμαρχος δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα ονόματα αυτά και τηρεί σιγήν ιχθύος έως αύριο, οπότε και θα προβεί σε ανακοινώσεις.
Σε περίπτωση που δεν αντικατασταθεί ο παραιτηθείς, η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει το έργο της ως έχει. Σε περίπτωση που αντικατασταθεί είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο “καραμπόλας” μεταξύ των αντιδημάρχων. Ες αύριον τα σπουδαία…
Να τονίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά επί Δημαρχοντίας Νίκα να παραιτείται Αντιδήμαρχος κι έχει κι αυτό την σημασία του και καταγράψαμε έναν σχετικό εκνευρισμό στην αντίδραση του Δημάρχου.
Από την άλλη, δημοτικοί σύμβουλοι που πληροφορήθηκαν το γεγονός μας δήλωσαν “έχουμε μάθει να περνάμε τα δύσκολα χωρίς προβλήματα“….

Επιβεβαιώνει ο Νίκας την παραίτηση Δημόπουλου – “Ήξεις αφήξεις” για πιθανή αντικατάσταση
To Top