Αθλητισμός

Επιτυχημένη η παρουσία των σκακιστών του ΝΟ Καλαμάτας στο 46ο διεθνές τουρνουά «ΙΚΑΡΟΣ»

Ιδιαίτερα επιτυχής η συμμετοχή της αποστολής των σκακιστών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο 46ο διεθνές τουρνουά «ΙΚΑΡΟΣ».  Την Τρίτη 18/7/2023 έφθασαν στην Ικαρία οι σκακιστές του ΝΟ Καλαμάτας ώστε να συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά open.

Συμμετείχαν 12 σκακιστές -τριες.

Αναλυτικά στον Α’ όμιλο αγωνίστηκαν οι εξής: Αθανασόπουλος Θοδωρής, Πουλόπουλος Ηλίας, Λούκα Μαριάνθη, Περράκης Πολυχρόνης, Διακουμέας Αριστοφάνης και Κοντοκάνης Ανδρέας.

Στον Β’ όμιλο αγωνίστηκαν οι εξής: Βέκκος Χρήστος, Μαστορίδης Άγγελος, Κυριακόπουλος Νίκος, Πετροπουλέας Νικόλας, Κουντούρη Χριστίνα και Βασιλοπούλου Άννα.

Μαζί τους ήταν ο Θοδωρής Τσεκούρας ο οποίος ήταν υπεύθυνος εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας για την προετοιμασία τους καθώς και για την ανάλυση των παρτίδων τους.

Οι διακρίσεις που είχαν οι αθλητές του ΝΟΚ:

Στον Α’ όμιλο ως εξής:

  1. ο Αθανασόπουλος Θοδωρής πήρε χάλκινο μετάλλιο στην U18 και κατέλαβε την 14η θέση της γενικής κατάταξης. Στον τελευταίο (9ο γύρο) αν κέρδιζε θα ήταν στα μετάλλια της γενικής κατηγορίας.

  2. ο Πουλόπουλος Ηλίας πήρε χάλκινο μετάλλιο στην U20 και κατέλαβε την 18η θέση στην γενική κατάταξη.

Οι δύο παραπάνω παίχτες έγιναν δεκτοί στον Α’ όμιλο παρ’ ότι δεν είχαν τους βαθμούς ELO που προέβλεπε η προκήρυξη και τελικά απέδειξαν ότι το άξιζαν.

Στον Β’ όμιλο ως εξής:

  1. ο Βέκκος Χρήστος κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην U18 και την 1η θέση της γενικής κατάταξης.

  2. ο Μαστορίδης Άγγελος κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην U16

  3. ο Κυριακόπουλος Νίκος κέρδισε αργυρό μετάλλιο στην U14 και κατέλαβε την 17η θέση της γενικής κατάταξης

  4. η Κουντούρη Χριστίνα κέρδισε αργυρό μετάλλιο στην U14, και

  5. η Βασιλοπούλου Άννα κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην U16

H αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας βραβεύτηκε ως η πιο πολυπληθής, η πιο αγωνιστική καθώς και για το αθλητικό ήθος των αθλητών της. Βεβαίως και για τα αποτελέσματα και τις εξαιρετικές παρτίδες των αθλητών της.

Η έφορος καθώς και οι υπεύθυνοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συγχαίρουν όλους τους σκακιστές για την ιδιαίτερα επιτυχή συμμετοχής τους.

Από τις 19/7/2023 έως και τις 26/7/2023 διεξάγεται το 15ο διεθνές open της Παλαιοχώρας Κρήτης με 350 συμμετοχές από πολλές χώρες. Από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας συμμετείχε ο σκακιστής Θωμαΐδης Παναγιώτης.

Στο 32ο διεθνές Open της Καβάλας (28/7 – 4/8) θα λάβει μέρος ο σκακιστής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Μάτιτσκα Χάϊνς και στο 27ο διεθνές open της Νίκαιας (1/9 – 8/9) θα λάβουν μέρος 8 αθλητές του σκακιστικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Οι σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας διάγουν ένα πολύ θερμό αγωνιστικό καλοκαίρι. Οι υπεύθυνοι εύχονται και ελπίζουν στην αγωνιστική αναβάθμιση όλων των αθλητών.

Επιτυχημένη η παρουσία των σκακιστών του ΝΟ Καλαμάτας στο 46ο διεθνές τουρνουά «ΙΚΑΡΟΣ»
To Top