Υγεία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση

Η πρωτοβουλία του Καθηγητή Παναγιώτη Χαλβατσιώτη έγινε θεσμός και συνεχώς προοδεύει η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση κάθε Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα "5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Μεταβολισμός & Παθολογία", που διοργανώθηκε 17 - 19 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα με τον σχεδιασμό, την επίβλεψη και την υλοποίησή του από τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Προέδρου του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Η ΕΛΠΙΣ", Παναγιώτη Χαλβατσιώτη.

Η πολυθεματική ιατρική συνάντηση αποτελεί μια γιορτή υγείας για την πόλη της Καλαμάτας που διοργανώθηκε φέτος - παρά τις δυσκολίες της πανδημίας - για πέμπτη χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό, με τον Μεσσήνιο Καθηγητή να βάζει κάθε χρόνο τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Και φέτος βρέθηκαν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα κορυφαίοι επιστήμονες και δάσκαλοι που προσέφεραν απλόχερα τη γνώση τους, ενώ συμμετείχαν και οι επιστήμονες υγείας της Μεσσηνίας, που συνέβαλλαν κι αυτοί με την σειρά τους στην άρτια διεξαγωγή του συνεδρίου αναλαμβάνοντας τα προεδρεία των παρουσιάσεων.

Καταλυτική ήταν η παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσοστόμου, προεδρεύοντας στη συζήτηση για τις Μεταμοσχεύσεις. Ιδιαίτερη αίγλη έδωσε στη φετινή συνάντηση ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος την Παρασκευή το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με την εναρκτήριο ομιλία του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και στην ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης στα θέματα υγείας, παρουσιάζοντας τις σημαντικές δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Δήμο Αθηναίων και τονίζοντας πως πρέπει να κάνουμε την κρίση της πανδημίας ευκαιρία. Σε έναν συγκινητικό επίλογο της πρώτης βραδιάς, ο κ.Χαλβατσιώτης αφιέρωσε την εκδήλωση στην μητέρα του που ήταν μεταξύ των θεατών.

Δείτε την ομιλία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

To Top