Αθλητισμός

Με επιτυχία έγινε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας με τη συμμετοχή 300 δρομέων

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με την συμμετοχή περίπου 300 δρομέων παραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο 3ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας, από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Ο αγώνας διεξήχθη με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μια αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή επι των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά.

Εκτός από τα 21 χιλιόμετρα που έτρεξαν κυρίως έμπειροι και σε καλή αγωνιστική κατάσταση δρομείς, που ήρθαν από όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου αλλά κι από την Αθήνα έγινε και αγώνας 5 χιλιομέτρων για να συμμετάσχουν κι άλλοι φίλοι του δρομικού αθλητισμού, γεγονός που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο στην παραλία, σε έναν αγώνα που έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Νίκος Μπασακίδης τόνισε ότι στόχος είναι να εμπλουτιστεί ο Ημιμαραθώνιος και με αγώνα 1.000 μέτρων για μικρότερες ηλικίες.


Ο Τάκης Βασιλόπουλος θέλει να συνδέσει την θητεία του με έναν μεγάλο Μαραθώνιο!

Βασιλόπουλος: "Θα ήθελα να κάνουμε και Μαραθώνιο στη πόλη μας"

Στον αγώνα βρέθηκε κι ο νέος πρόεδρος του Αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο Messinialive τόνισε ότι μέσα στους στόχους του είναι να μπορέσει η πόλη της Καλαμάτας να διοργανώσει μεγάλο Μαραθώνιο δρόμο 52 km, με τη συμμετοχή πολλών αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι σε άριστη κατάσταση και να λειτουργούν σωστά, εννοώντας όλα τα αθλήματα. Θετικά σχόλια έκανε για την πρόθεση και τις κινήσεις του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να δημιουργήσει νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και είναι κοντά του σε ο,τι χρειαστεί.

Οι νικητές του Ημιμαραθωνίου-21 χλμ- ήταν:

ΑΝΔΡΕΣ
1ος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ (1:14:15)
2ος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ (1:23:46)
3ος ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΝΕΤΣΗΣ (1:24:03)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΡΙΣΑΚΑΡΟΥ (1:36:02)
2η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (1:38:20)
3η ΜΑΤΑ ΚΛΗΣΑΡΗ (1:40:22)

Παράλληλα, διεξήχθη ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων, στη διαδρομή «Πανελλήνιον» - Ξενοδοχείο Elite – «Πανελλήνιον», με τη συμμετοχή 130 αθλητών περίπου.
Οι νικητές του αγώνα των 5 χλμ., ήταν :

ΑΝΔΡΕΣ
1ος ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (0:16:51)
2ος ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ (0:17:11)
3ος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ (0:18:24)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (0:19:30)
2η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΟΚΑ (0:21:10)
3η ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (0:21:11)

Ευχαριστίες εκφράστηκαν από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, όπως σημειώνει ο Πρόεδρός του Παναγιώτης Βασιλόπουλος, στα μέλη, τους προπονητές και τους αθλητές των Συλλόγων: Μεσσηνιακός (Στίβος), Kalamata Running Project (Άθληση ενηλίκων), Καλαμάτα ΄80 (Basket), Ακάδημος (Basket), ΝΟΚ (Βόλεϊ), Αναγέννηση Παραλίας (Ποδόσφαιρο), Α.Σ. Άρις (Basket), καθώς και προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, για τη βοήθειά τους στη λειτουργία των σταθμών υποστήριξης και τη μέριμνα για την ασφάλεια της διαδρομής.

Ουσιαστική ήταν, επίσης, η συμβολή των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Δημοτικής Αστυνομίας, στη φροντίδα για την ασφάλεια και την υγεία των αθλητών σε όλη τη διαδρομή.

Μεγάλη ήταν και η συμβολή των χορηγών του αγώνα: «Αθανασίου», «Συκική», «Μπακόγιωργας Παν.», "Pharae Palace Hotel", Άρις Χριστόφορος, «AccessSports», super market Αφοί Μουργή , προς τους οποίους οι ευχαριστίες εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας είναι ιδιαίτερες.

To Top