Μουσική

Με επιτυχία η χορωδιακή μουσική εκδήλωση στο Ανδρομονάστηρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ 15 Ιουνίου στο Ανδρομονάστηρο, η εκδήλωση με χορωδιακή μουσική που ήταν αφιερωμένη στη μονή.

Η Διεθνής Χορωδία Allegri και οι πολυφωνικές χορωδίες της Καλαμάτας «Ορφέας» και «Αρμονία» καθώς και οι «Τροβαδούροι της Μεσσήνης», ταξίδεψαν το κοινό στην ιστορία του μοναστηριού, πλαισιώνοντας μουσικά άγνωστες πτυχές του. Τη διεύθυνση της μουσικής εκδήλωσης είχε η Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μουσικός Μαρία Μελιγκοπούλου. Μαζί της η μαέστρος Αγγελική Λαζάρου καθώς και δύο μαέστροι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαυρομματαίων «Η Αρχαία Μεσσήνη», με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, είχε τίτλο «Ανδρομονάστηρο: Η ιστορία μιας μονής μέσα από τη χορωδιακή μουσική».

Αθανασόπουλος: “Εξαιρετική μουσική βραδιά-Γίνεται ευρύτερα γνωστό το δίκτυο της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς”

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε: «Οι εκδηλώσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς όπως είναι το Ανδρομονάστηρο. Προσφέρεται αφενός μία εξαιρετική μουσική βραδιά και αφετέρου γίνεται ευρύτερα γνωστό το δίκτυο της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, που συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. Ως Δημοτική Αρχή δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια τέτοιων εκδηλώσεων και παράλληλα στηρίζουμε πρωτοβουλίες συλλόγων και φορέων προς αυτή την κατεύθυνση. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και αρκετός κόσμος.

To Top