ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Επιτροπή επισκευαστών αυτοκινήτων Μεσσηνίας παρέδωσε τα αιτήματά της στον Αντιπεριφερειάρχη

“Τα συνεργεία δεν είχανε δουλειά λόγω του lockdown και ο μήνας μάς φαινόταν βουνό”

TA AITHMATA THΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤ.ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ

Τέσσερα μέλη της επιτροπής επισκευαστών αυτοκινήτων Μεσσηνίας επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και του παρέδωσαν τα αιτήματα του κλάδου τους.

Η Στέλλα Χρηστέα ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους, είπε πως εκπροσωπούν έναν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών έχοντας συλλέξει τις υπογραφές τους και πως υπάρχει πρόβλημα στην συνεννόηση και τη συνεργασία με τον Πρόεδρο του Σωματείου Θεόδωρο Καλογερόπουλο, για αυτόν τον λόγο ανέλαβαν οι ίδιοι την πρωτοβουλία.

Από την πλευρά του ο κ.Αναστασόπουλος απάντησε πως θα προωθήσει τα αιτήματα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα τα οποία και θα αξιολογηθούν, τονίζοντας πως από την πλευρά της η Περιφέρεια έχει ενισχύσει οικονομικά το Νοσοκομείο Καλαμάτας και πως έχει στηρίξει και πως θα το πράξει και στο άμεσο μέλλον τις πληττόμενες επιχειρήσεις, στα μέτρα των δυνατοτήτων της και με αναλογικό τρόπο.

Τα αιτήματά τους:

-Tα απανωτά Lock Down που έχουν συντελέσει στην μειωμένη κίνηση στα μαγαζιά μας και στην πτώση του τζίρου, δεν έχουν συνοδευτεί από καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση ή ελάφρυνση.

-Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση ΤΩΡΑ!
Πιο συγκεκριμένα:
-Ζητάμε διαγραφή των χρεών και αφορολόγητο!

Διεκδικούμε:
• Να δοθεί σε όλους μας το επίδομα ειδικού σκοπού, ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
• Η επιστρεπτέας προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.
• Να μην υπάρχει περιορισμός στα κριτήρια για την επιστρεπτέα προκαταβολή.
Επιστροφή στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, από το 2019. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Μείωση των έμμεσων φόρων.
Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια στο δικαίωμα στη σύνταξη.
Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
• Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
• Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα από την Περιφέρεια ζητάμε:

• Την Επιδότηση από το πρόγραμμα της περιφέρειας μέσω του ΕΣΠΑ να την πάρουν όλοι χωρίς κριτήρια ειδικά οι συνάδελφοι με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
• Να κατοχυρωθεί στην πράξη η επιδότηση ενοικίου ή η απαλλαγή σε όσους μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις.
• Άμεσα μέτρα θωράκισης για την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του κέντρου Υγείας Καλαμάτας.

To Top