Απόψεις

H Eπιτροπή Ειρήνης για την “μαύρη επέτειο” της Χιροσίμα

Συμπληρώνονται εφέτος 72 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βόμβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι από τις ΗΠΑ που δεν ήταν τίποτε άλλο από ιμπεριαλιστικό έγκλημα το οποίο καταδικάζουμε, δεν ξεχνάμε και τιμούμε τα θύματα αυτής της θηριωδίας που ανέρχονται στους 300.000 αθώους ενώ ο β΄ παγκόσμιος πόλεμος είχε τελειώσει.
Διανύουμε μία περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για το ελληνικό λαό και τους άλλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή ,στη Βόρεια Αφρική ,σε Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια ,Περσικό Κόλπο. Προωθούνται στρατικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων. Το ενδεχόμενο του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του στη Βαλσοβία τον Ιούλη του 2016 και είναι απειλή για τους λαούς.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων είναι μεγάλες γιατί με την πολιτική τους βαθαίνουν παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες την εποχή όπου υπάρχει ανέχεια για το λαό αφού τσακίζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα βαραίνει το λαό με νέους φόρους, επιβάλλει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις η κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
-Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
-Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
-Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων όπου συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

H Eπιτροπή Ειρήνης για την “μαύρη επέτειο” της Χιροσίμα
To Top