ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτρέπεται και πάλι το ερασιτεχνικό ψάρεμα και η υποβρύχια αλιεία αρκεί να πάνε… με τα πόδια ή με ποδήλατο

Eπιτρέπεται ξανά το ερασιτεχνικό ψάρεμα και η υποβρύχια αλιεία αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να μετακινηθούν με… τα πόδια ή με ποδήλατο, μέχρι το σημείο ψαρέματος ή μέχρι εκεί που βρίσκεται αγκυροβολημένο το σκάφος τους…Και τα σύνεργα του ψαρέματος; Στην πλάτη…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κατόπιν παροχής νεοτέρων οδηγιών και διευκρινίσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, που καθορίζονται από την υπ΄αρίθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.17698 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1076Β΄/20-03-2021), γνωρίζεται ότι επιτρέπεται:

1. Η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση πλωτού μέσου έως οχτώ (08) μέτρων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ελάχιστης απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, καθώς και στη χρήση μάσκας.

2. Η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά, καθώς και η υποβρύχια
ερασιτεχνική αλιεία, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση ιατρικής μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης κ.λ.π.).

Η μετάβαση των ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους στο σημείο διενέργειας της ερασιτεχνικής αλιείας, ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το πλωτό μέσο, θα πρέπει να γίνεται πεζή ή με ποδήλατο. Κατά τα λοιπά ισχύει η νομοθεσία περί ερασιτεχνικής αλιείας (Π.Δ. 373/85).

Επιτρέπεται και πάλι το ερασιτεχνικό ψάρεμα και η υποβρύχια αλιεία αρκεί να πάνε… με τα πόδια ή με ποδήλατο
To Top