ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Μίκης όλων των Ελλήνων!

Ο Μίκης όλων των Ελλήνων είναι από σήμερα Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας Είχε τιμηθεί και τον Αύγουστο του 1996 στο Στάδιο Καλαμάτας

Την ανακήρυξη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας τέλεσε σήμερα το απόγευμα στην αμφιθέατρο Αλ.Κουμουνδούρος σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, παρουσία της κόρης του Μαργαρίτας που διάβασε μήνυμα του Μίκη, στενών φίλων και συνεργατών του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, του Θανάση Πετράκου και του πρώην Δημάρχου Καλαμάτας Γιώργου Κουτσούλη.

Η εκδήλωση ήταν λιτή και σύντομη και με περιορισμένη παρουσία ατόμων στο Αμφιθέατρο λόγω της πανδημίας, με τον μεγάλο Μίκη να μην καταφέρνει να παραβρεθεί, όμως το εκτόπισμα και η προσωπικότητά του είχαν γεμίσει νοερά την αίθουσα. Η κόρη του Μαργαρίτα εμφανώς συγκινημένη, παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης για λογαριασμό του πατέρας της από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Συγκινητικά λόγια για τον Μίκη διάβασε ο Θανάσης Πετράκος, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια εξαιρετική διασκευή του κομματιού “Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ” από τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Αντώνη Κουφουδάκη.

Αυτή ήταν η δεύτερη και μεγαλύτερη τιμή του “Οικουμενικού Μίκη” που λαμβάνει από την Καλαμάτα, καθώς είχε προηγηθεί τον Αύγουστο του 1996, από την τότε Νομαρχία, τιμητική εκδήλωση με μεγάλη συναυλία στο κατάμεστο Στάδιο της πόλης.
Μηνύματα έστειλαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Μίλτος Χρυσομάλλης. τα οποία και διαβάστηκαν από τον Δημήτρη Πολίτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μια προσωπικότητα παγκόσμιας αίγλης και αναγνώρισης, και στα 95 χρόνια της ζωής λαμβάνει την μέγιστη αναγνώριση από την Καλαμάτα και τους δημότες της, με την Δημοτική Φιλαρμονική να τον έχει τιμήσει δεόντως μουσικά διοργανώνοντας μεγάλες συναυλίες τα τελευταία χρόνια.
Το πλούσιο καλλιτεχνικό και μουσικό του έργο τον έχει καταστήσει σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, που όχι μόνο άλλαξε τον ρου της μουσικής στη χώρα μας, αλλά την πρόβαλε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

To Top