ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Απόστολος Γεωργιάδης

Το πρωί της 28ης Μαΐου 2018, ανήμερα την εορτή του Αγίου Πνεύματος και μετά τη Θεία Λειτουργία και την τέλεση Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, από τον τιμώντα την εορτή Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας τελετή ανακήρυξης του Επίτιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκού Απόστολου Γεωργιάδη, επιστήμονα με διεθνή ακτινοβολία, σε Επίτιμο Δημότη Καλαμάτας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Παναγιώτης Καρατζέας ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης ο κ. Γεωργιάδης, «ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό σας και, επιπλέον, ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς σας προς την Επιστήμη του Δικαίου, διεθνώς και στην Ελλάδα, καθώς και προς την ιδιαίτερη πατρίδα σας, την Καλαμάτα», όπως αναφέρθηκε προς τον τιμηθέντα.
Η απόφαση επεδόθη στον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό σε πάπυρο.

Νίκας: “Παράδειγμα απόλυτης αφιέρωσης στην επιστήμη του Δικαίου για 65 ολόκληρα χρόνια”

Απόστολος Γεωργιάδης:”Η Καλαμάτα δεν είναι μία πόλη, είναι ένα βίωμα και είναι και ένας δεσμός αρραγής”
“διότι εμείς τα παιδιά, τα οποία φύγαμε τότε, ένα όνειρο είχαμε: να φτιάξουμε κάτι, αλλά και να τιμήσουμε την Καλαμάτα”, δήλωσε συγκινημένος ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Απόστολος Γεωργιάδης.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος προσέφερε στον Επίτιμο Δημότη τα εξής συμβολικά δώρα:
– το χρυσό κλειδί της πόλης, που απεικονίζει και το Ναό των Αγίων Αποστόλων
– αντίγραφο της «Προειδοποιήσεως εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς», του πρώτου διπλωματικού κειμένου των επαναστατημένων Ελλήνων, που συντάχθηκε στην Καλαμάτα, στις 23 Μαρτίου 1821 και εμπεριέχει τις αξίες για τις οποίες ξεσηκώθηκαν οι πρόγονοί μας
– αντίγραφο της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας, όπου απεικονίζεται σταυρός με ρίζες, κάτι που συμβολίζει τη συμπόρευση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Στην τελετή παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Βουλευτής Δημήτριος Κουκούτσης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρος Σχινάς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αθανάσιος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, η Πρόεδρος Δ.Σ. της Καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ Βικτωρία Γ. Καρέλια, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγής Κουμάντος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, καθώς και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και δικηγόροι.

Ακολούθησε γεύμα, στο ξενοδοχείο Elite, προς τιμήν του ανακηρυχθέντος Επιτίμου Δημότη, Επιτίμου Καθηγητή της Νομικής Αθηνών και Ακαδημαϊκού, Απόστολου Γεωργιάδη, το οποίο παρέθεσαν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

To Top