ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση στο Α.Τ.Πεύκης: Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού κάνει λόγο ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με αφορμή την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί.

Τα στελέχη της Αστυνομίας επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους. Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες.

Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούν και προστατεύουν».

Στο μεταξύ η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα- όπως είχε κάνει και για την εγκληματικότητα στο Κοπανάκι και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας- στατιστικά στοιχεία της τελευταίας 10ετίας για επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, που καταρρίπτουν σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το αφήγημα περί ανομίας και «προκλητικής αδιαφορίας της κυβέρνησης για την ασφάλεια».

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, από το 2007 έως σήμερα έχουν σημειωθεί συνολικά 43 επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής, εκ των οποίων οι 37 μέχρι το 2014.
(8 το 2007, 4 το 2008, 8 το 2009, 5 το 2011, 3 το 2012, 3 το 2013 και 6 το 2014 και μόνο το 2010 δεν υπήρξε τέτοια επίθεση).

Από το 2015 και μέχρι σήμερα σημειώθηκαν συνολικά 6 επιθέσεις και συγκεκριμένα, 2 το 2015, μία το 2016 και 3 το 2017.

Η προηγούμενη επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης είχε εκδηλωθεί το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου 2008 και είχε προβληματίσει σοβαρά την τότε κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Επίθεση στο Α.Τ.Πεύκης: Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού κάνει λόγο ο αρχηγός της ΕΛΑΣ
To Top