Αθλητισμός

Επιστροφή στην πισίνα για τους κολυμβητές και τους πολίστες του ΝΟK

Μετά από ενάμιση μήνα που παρέμεινε κλειστό προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης, το κολυμβητήριο Καλαμάτας ανοβίγει και πάλι τις πόρτες του την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Τα αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήματα του ΝΟ Καλαμάτας, μετά από δυο εβδομάδες προετοιμασίας στην θάλασσα θα επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο και θα συνεχίσουν τις προπονήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

Η διοίκηση και οι προπονητές των τμημάτων μέσα από οργανωμένη δουλειά θα καταβάλλουν και αυτήν την χρονιά κάθε προσπάθεια ώστε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, όχι μόνο να παραμείνει ανάμεσα στα κορυφαία επαρχιακά σωματεία αλλά να πάει ακόμη πιο ψηλά. Παράλληλα ξεκινούν και τα τμήματα εκμάθησης αρχαρίων και προχωρημένων, τόσο για τα παιδιά που παρακολούθησαν τα καλοκαιρινά προγράμματα όσο και για νέες εγγραφές.

Οι ώρες προπονήσεων των τμημάτων κολύμβησης είναι: Αγωνιστική ομάδα καθημερινά 14:30 – 17:00, Προαγωνιστική ομάδα 17:00 – 19:00, Επίλεκτα 16:00 – 17:00, ενώ στις ακαδημίες υπάρχουν τρία τμήματα 16:00 – 17:00, 17:00 – 18:00, 18:00 – 19:00.

Τα τμήματα υδατοσφαίρισης που έχουν αυξημένες υποχρεώσεις μετά την άνοδο της ανδρικής ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία θα προπονούνται καθημερινά 19:00 – 21:00. Λειτουργούν τμήματα για αγόρια και κορίτσια.

Τα προγράμματα ενηλίκων καθημερινά 12:00 – 16:00, πλην Τετάρτης 14:00 – 16:00.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στον χώρο του κολυμβητηρίου 16:00 – 20:30. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αίτηση εγγραφής και το έντυπο καρδιολόγου δίνονται από την γραμματέα των τμημάτων υγρού στίβου Ιωάννα Βασιλάτου στο κολυμβητήριο καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την λειτουργία των προγραμμάτων.

Στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης της ομάδας, πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες δράσεις και συνεργασίες του ομίλου ώστε οι αθλητές και οι προπονητές τους να μπορούν να έχουν την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια και να επιτύχουν στο μέγιστο βαθμό τους στόχους τους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας προσκαλεί όλους τους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την μαγεία του υγρού στίβου, να μάθουν να κολυμπούν για να χαίρονται τις υπέροχες παραλίες μας με ασφάλεια και να διαφυλάξουν την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς ο προπονητής της ομάδας Στάθης Μπακολιάς αναφέρεται στα πολύπλευρα οφέλη της άσκησης στο νερό στα παιδιά αφού χαρακτηρίζεται από πάρα πολλούς παιδίατρους και παιδαγωγούς ως το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας και την σωματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων.

Στα σωματικά οφέλη μπορούμε να αναφέρουμε την βελτίωση λειτουργίας του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, επίσης έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε παιδιά που πάσχουν από βρογχικό άσθμα, προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση και ισχυροποίηση της σπονδυλικής στήλης, αυξάνει την ελαστικότητα, αυξάνει την άμυνα του οργανισμού.

Στα ψυχικά οφέλη η κολύμβηση εκτονώνει το άγχος, τα παιδιά μαθαίνουν να βάζουν στόχους, να πειθαρχούν στον εαυτό τους και στους προπονητές τους, να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να λειτουργούν ανεξάρτητα από τους γονείς τους, αυξάνει την ευφυΐα και βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες των παιδιών. Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, δημιουργούν νέες φιλίες μαθαίνουν στο ομαδικό πνεύμα και στην σωστή λειτουργίας της ομάδας μέσα από κανόνες.

Στα παιδιά και στους νέους μας, η ενασχόληση με το υγρό στοιχείο προσφέρει έναν νέο τρόπο ζωής, προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τους κινδύνους της καθιστικής ζωής και της σύγχρονης κοινωνίας που ζούμε προσφέροντας αρμονία τόσο σωματική, όσο και πνευματική.

Για να υπάρξουν όλα αυτά τα οφέλη στον οργανισμό και στην προσωπικότητα του παιδιού, αλλά και για να έχουμε κολυμβητική πρόοδο και εξέλιξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συστηματική ενασχόληση με το υγρό στοιχείο, η συνεχής και όχι διακοπτόμενη άσκηση.

Περιμένουμε λοιπόν τους μικρούς μας φίλους και αυτή την χρονιά στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας να παίξουμε, να αθληθούμε και να βάλλουμε νέους στόχους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με την ευκαιρία έναρξης των χειμερινών προγραμμάτων, εύχεται σε όλα τα παιδιά, καλή κολυμβητική χρονιά και καλή πρόοδο στις σχολικές τους υποχρεώσεις και καλές σπουδές στους αθλητές που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.”

Επιστροφή στην πισίνα για τους κολυμβητές και τους πολίστες του ΝΟK
To Top