Το δικό μου Σχολείο

Επιστροφή στα σχολεία για 10.135 μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στη Μεσσηνία

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΩΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ

Επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς από σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, μετά από 60 περίπου ημέρες χωρίς φυσικά παρουσία σε αυτά.


Η επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων που η Πολιτεία έχει αποφασίσει. Στο Δήμο Καλαμάτας δεν αναφέρθηκαν προβλήματα. Μιλώντας με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοφανία Σιούτη μας επεσήμανε πως σήμερα επέστρεψαν στα 68 Δημοτικά Σχολεία και 80 Νηπιαγωγεία της Μεσσηνίας, 10.135 παιδιά, 8.075 στα Δημοτικά και 2.060 Νήπια μαζί με 1.150 εκπαιδευτικούς. Επίσης εφαρμόστηκε σε κάποια σχολεία το κλιμακωτό ωράριο παραλαβής των παιδιών ενώ δόθηκαν οδηγίες στους Διευθυντές για την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι των σχολικών μονάδων, όπου αυτό είναι εφικτό. Επίσης ακολουθήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται με χρήση μάσκας από όλους και αερίζονταν συνεχώς οι αίθουσες διδασκαλίας.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας με τους εκπαιδευτικούς στα Σχολεία που επισκέφτηκε

Το πρωί, επισκέψεις σε Παιδικούς Σταθμούς και Δημοτικά Σχολεία έκανε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και για τις παρεμβάσεις που έχουν υπάρξει ή προγραμματίζονται σε διάφορα σχολεία. Τα σχολεία υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς, έχουν διανεμηθεί μάσκες, υλικά και είδη ατομικής υγιεινής και οι καθαρίστριες είναι στη θέση τους και με επιπλέον ώρες όπου χρειαστεί για να διατηρούν τους χώρους καθαρούς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, τις επόμενες ημέρες θα διενεργηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19 στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων και των κυλικείων, ενώ θα υπάρξουν εκ νέου έλεγχοι και για τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά, τονίζοντας ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελούσε όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και κοινωνική ανάγκη.

Επιστροφή στα σχολεία για 10.135 μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στη Μεσσηνία
To Top