Επιστρέφουν στην Τουρκία οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν στην Τουρκία οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για τη σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτών στον Έβρο

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 11:00, στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών.
Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους.

Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου.

Επιστρέφουν στην Τουρκία οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο

Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30.

Για το θέμα επικοινώνησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΩΡΑ 11:30

Πληροφορίες για σύλληψη Τούρκου στρατιωτικού με οπλισμό, στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, ο Τούρκος στρατιωτικός συνελήφθη σε περιοχή του Δ’ Σώματος Στρατού, στα σύνορα.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ήσσονος σημασίας και έντασης περιστατικό, ενώ στελέχη του Γ.Ε.Σ αναφέρουν ότι επίκειται επίσημη ενημέρωση από το Επιτελείο για τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται από πηγές στο Γ.Ε.Σ, ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

[16:00]: Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο είναι δύο.

[19:06]: Κατόπιν διαπραγματεύσεων σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, δρομολογήθηκε η παράδοση των δύο Τούρκων στρατιωτικών στη χώρα τους.

Επιστρέφουν στην Τουρκία οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο
To Top