ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ Μεσσηνίας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Μελιγαλά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΠ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ – “ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ”

 

Προς Messinialive.gr

Σας ενημερώνω για ένα σοβαρό θέμα που πλήττει την επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη του δήμου Οιχαλίας έναν τόπο που τόσο ταλαιπωρείται για τόσους άλλους λόγους.

Σήμερα πληροφορήθηκα από πελάτη μου με έδρα το Μελιγαλά ότι το κατάστημα της Πειραιώς θα σταματήσει τη λειτουργία του στις 22 Ιουλίου 2021 δηλαδή σε 3 εβδομάδες.

Αυτό θα σημαίνει για το δήμο Οιχαλίας ότι δεν θα έχει κατάστημα Πειραιώς, για ένα δήμο όπου η έκταση του είναι 411,4 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 11.753 κάτοικοι, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011.

Ο δήμος Οιχαλίας είναι ένας δήμος με αρκετά μεγάλη εμπορική δραστηριότητα με ενεργή βιομηχανική ζώνη και με πλήθος επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών για τους οποίους η ύπαρξη φυσικού καταστήματος τράπεζας είναι κάτι απαραίτητο για την καλή λειτουργία και ανάπτυξή τους.

Τέλος να θυμίσω σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι η τελευταία δεκαετία κρίσης αλλά και η πρόσφατη πανδημία έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις όπου αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών γιατί τους τις έχουν κλειδωμένες με συνέπεια να γίνεται υποχρεωτική η επίσκεψη σε ένα τραπεζικό κατάστημα.

Η καταγωγή μου αλλά και η επιχειρηματική μου δραστηριότητα στο τόπο αυτό δεν μου επιτρέπουν να αφήσω κάποιους ανθρώπους που βλέπουν μόνον αριθμούς να καταρρακώσουν τη κοινωνία του δήμου Οιχαλίας.

Καλώ όλους τους θεσμικούς φορείς, συλλόγους και τους πολίτες αυτού του τόπου να αντισταθούν στο κλείσιμο του καταστήματος της Πειραιώς.

 

Με εκτίμηση,

Σταύρος Στούπας

Ιδιοκτήτης της Στούπας Πληροφορική

Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ετ.Α.Π. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Μέλος της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ Μεσσηνίας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Μελιγαλά
To Top