ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο γοήτευσε τον Ινδό Υπουργό Γεωργίας

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

Παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον αγροδιατροφικό τομέα και παρουσιάζουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα επισκέφθηκαν χθες, στη Μεσσηνία και την Κορινθία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος συνοδεύοντας τον Ινδό Υπουργό Γεωργίας κ. Gajendra Singh Shekhawat.

Τους Υπουργούς των δύο χωρών συνόδευαν, επίσης, η Πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα κ. Shamma Jain, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνης Κουρεμπές, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη.

ΣΕ AGROVIM ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, επισκέφθηκαν το πρωί την βιομηχανία επεξεργασίας και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου Agrovim και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.
Στην Agrovim ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για την παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου και μαζί με τους Ελληνες ομολόγους του παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον υπεύθυνο επιχειρησιακής ανάπτυξης της εταιρίας Κώστα
Πεϊμανίδη,
που μέσα σε λίγα λεπτά έδωσε σε όλη τη διάσταση την σημαντικότητα της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην αρχαιολογική πόλη της Μεσσήνης και έπειτα μετέβησαν στη Νεμέα, όπου ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου Λαφαζάνη.

ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Οι Έλληνες Υπουργοί και ο Ινδός κυβερνητικός αξιωματούχος επανέλαβαν σε δηλώσεις τους τις προοπτικές της περαιτέρω συνεργασίας των δυο χωρών στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών.
Επισημαίνεται ότι επιδίωξη της χώρας μας αποτελεί το άνοιγμα των εξαγωγών ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων (όπως είναι το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, τα φρούτα κ.ά) στη μεγάλη αγορά της Ινδίας, με σκοπό την βελτίωση υπέρ της χώρας μας του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων.

To Top