Το δικό μου Σχολείο

Επίσκεψη της συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Η βραβευμένη συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας αλλά και βιβλίων για ενήλικες, Ελένη Πριοβόλου, επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, τη Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019.

Η Ελένη Πριοβόλου έχει τιμηθεί με το «Βραβείο Αναγνωστών» του ΕΚΕΒΙ το 2010 για το βιβλίο της «Όπως θα ήθελα να ζήσω». Επίσης, έχει αποσπάσει το «Βραβείο Λογοτεχνικού βιβλίου για μεγάλα παιδιά» του περιοδικού «Διαβάζω» για το βιβλίο της «Το σύνθημα». Βιβλία της όπως «ο Τρυφεράκανθος», το «Μαζί» και «Το Κόκκινο πουλί που το λέγαν φλόγα» είχαν αποτελέσει αφορμή για λογοτεχνικές αναζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που σταθερά στηρίζουν και προάγουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Η συγγραφέας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, συνομίλησε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και τους μαθητές του Δημοτικού, ενώ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, κατά την οποία παρουσίασε το μυθιστόρημά της «μετά φόβου».

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την ¨πρώτη ύλη¨ του πεζογραφικού της έργου και τις επιρροές που δέχεται ένας συγγραφέας από την εποχή του αλλά και την επιρροή που ασκεί στους αναγνώστες.


Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και του Γυμνασίου που είχαν δουλέψει, με την τεχνική του εκπαιδευτικού δράματος, το βιβλίο της «Μαζί» το οποίο πραγματεύεται την σχολική βία, τα οικογενειακά αδιέξοδα και τη δύναμη της φιλίας, έδωσαν αφορμή στη συγγραφέα να τους μιλήσει για την πολιτική διάσταση της τέχνης που προάγει τον σεβασμό, την αγάπη και την ομορφιά ανάμεσα στους ανθρώπους. Με αυτόν τον γνώμονα, όπως τόνισε, γράφει πάντα τα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους, προβάλλοντας πολύ συχνά τον εαυτό της στα λογοτεχνικά της έργα. Οι αποκαλύψεις της για τον τρόπο που αντλεί το αφηγηματικό της υλικό από τα βιώματα και τις εμπειρίες της καθημερινότητας προκάλεσαν ίσως την ισχυρότερη εντύπωση στους μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου, παρουσίασαν στην κ. Πριοβόλου εργασίες εμπνευσμένες από τα βιβλία της, όπως εικαστικές δημιουργίες, κριτικές, παρεμβάσεις, σχολιασμούς και ποιήματα.

Όλο το σχολείο λοιπόν, από το Νηπιαγωγείο, τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού αλλά και τους μαθητές του Γυμνασίου που έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το έργο της Ελένης Πριοβόλου, είχαν με την επίσκεψη της συγγραφέα την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της συγγραφικής της τέχνης.

Η Ελένη Πριοβόλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για την υποδοχή και την φιλοξενία δίνοντας την ευκαιρία και στη σχολική μονάδα να την ευχαριστήσει για τις σκέψεις και τα λόγια και τα συναισθήματα που μοιράστηκε με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επίσκεψη της συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά
To Top