ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Χαρίτση στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας: “Η Κυβέρνηση μεθοδεύει την πλήρη διάλυσή του-Να ακυρώσει κάθε σχεδιασμό”

Η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργού, Αλέξη Χαρίτση

“Επισκεφτήκαμε σήμερα το ΚΕΘΕΑ στην Καλαμάτα

➢ To KΕΘΕΑ αποτελεί εδώ και σχεδόν 40 χρόνια φορέα με σημαντικό και κρίσιμο κοινωνικό έργο, ο οποίος λειτουργεί με διαφάνεια, λογοδοσία και καθολικά αναγνωρισμένη προσφορά στο πεδίο της απεξάρτησης και επανένταξης.

H κυβέρνηση μεθοδεύει την πλήρη διάλυση του, μετατρέποντας τις θεραπευτικές κοινότητες σε έναν δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό και αναχρονιστικό μηχανισμό εξυπηρέτησης συμφερόντων.

➢ Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για κατάργηση μεταξύ άλλων των εμβληματικών θεραπευτικών προγραμμάτων «Ιθάκη» και «Νόστος», μείωση των θεραπευτικών δομών και του προσωπικού και οι υπερεξουσίες που δίδονται στο διορισμένο πλέον Διοικητικό Συμβούλιο συνιστούν την πλήρη αποδόμηση του μεγαλύτερου και πλέον επιτυχημένου δικτύου παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας.

➢ Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να ακυρώσει οποιοδήποτε σχεδιασμό που θα πλήξει την ταυτότητα του ΚΕΘΕΑ και να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, πάντα με επίκεντρο τις θεραπευτικές ανάγκες και την αξιοπρέπεια των εξαρτημένων ατόμων.”

Επίσκεψη Χαρίτση στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας: “Η Κυβέρνηση μεθοδεύει την πλήρη διάλυσή του-Να ακυρώσει κάθε σχεδιασμό”
To Top