ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμένει για φανάρια έξω από τον ΟΑΕΔ η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ Η ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ
“Πρωτίστως πολεοδομικοί οι λόγοι και δευτερευόντως οικονομικοί”

Στη λύση των φαναριών στη διάβαση έξω από τον ΟΑΕΔ προχωρά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας μετά το τελευταίο σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τον βαρύ τραυματισμό της 23χρονης σπουδάστριας Βασιλικής Λυμπεροπούλου.

Ο συγκεκριμένος σοβαρότατος τραυματισμός της νεαρής σπουδάστριας φαίνεται πως ήταν το ποτήρι αγανάκτησης που ξεχείλησε για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και για τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, που καθημερινά διέρχονται του σημείου με κίνδυνο της ζωής τους.

Οι κάτοικοι αντιδρούν και ζητούν πεζογέφυρα στο σημείο, με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να επιμένει και να προωθεί την λύση των φαναριών ως την πλέον εφικτή. Σήμερα ο δήμαρχος επανέρχεται στο θέμα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, προσθέτοντας έναν ακόμα λόγο αποκλεισμού της πιθανότητας κατασκευής πεζογέφυρας στο σημείο. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής οι λόγοι αποκλεισμού κατασκευής πεζογέφυρας είναι κυρίως πολεοδομικοί και δευτερευόντως οικονομικοί.

Είναι εμφανής η αναδίπλωση του Παναγιώτη Νίκα μετά τη σωρεία αντιδράσεων και αρνητικών σχολίων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ότι “είναι απαγορευτική η πεζογέφυρα στο Ασπρόχωμα λόγω κόστους-οφέλους”, προτάσσοντας αυτή τη φορά πολεοδομικούς λόγους-που δεν διευκρινίζονται- ως το πρόβλημα που καθιστά απαγορευτική την κατασκευή της πεζογέφυρας στο σημείο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αναφέρει:

“Είναι γνωστό πως η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ κατασκευής έργων επί των εθνικών οδών ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και τις Περιφέρειες. Ως παράδειγμα, η φωτεινή σήμανση στους κόμβους του Ζαφείρη, του Ασπροχώματος προς Μεσσήνη και του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε από αυτούς τους φορείς.

Ο Δήμος Καλαμάτας, από το 2012, κάνει συνεχείς παρεμβάσεις για φωτεινή σήμανση στον κόμβο του ΟΑΕΔ. Επειδή οι παρεμβάσεις είναι προφανές πως δε φέρνουν αποτέλεσμα, ο Δήμος προχωρά στη διαδικασία τοποθέτησης φωτεινής σήμανσης στον κόμβο, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πάτρα), της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τρίπολη) και του Υπουργείου Υποδομών (Αθήνα), με τις οποίες έχουν αρχίσει οι συνεννοήσεις. Το σύνολο του κόστους (μελέτη, έργα και προμήθεια σήμανσης, έργα πολιτικού μηχανικού) θα βαρύνει το Δήμο, με στόχο να βελτιωθεί η ασφάλεια όσων διέρχονται από την κρίσιμη διάβαση του ΟΑΕΔ. Η περίπτωση κατασκευής γέφυρας αποκλείεται για λόγους κυρίως πολεοδομικούς (μία παρατήρηση του χώρου αρκεί) και δευτερευόντως για οικονομικούς”.

Επιμένει για φανάρια έξω από τον ΟΑΕΔ η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας
To Top