ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eπιμελητήριο Μεσσηνίας: “Τώρα ρητές δεσμεύσεις για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα-Η ανάπτυξη δεν μπορεί να μένει άλλο σε προσδοκίες”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών του οδικού τμήματος Πάτρα - Πύργος. Υπενθυμίζουμε όμως το καθολικό αίτημα και την πάγια θέση των παραγωγικών φορέων του Νομού Μεσσηνίας για την ολοκλήρωση του Δυτικού Οδικού Άξονα της χώρας και τη σύνδεσή του με τη Τσακώνα, το οποίο και θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο βιώσιμης ανάπτυξης της Πελοποννήσου, την ενίσχυση της υφιστάμενης επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Οι υποδομές αυτές είναι η βασική προϋπόθεση για να βγουν από την απομόνωση πόλεις και χωριά, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επιτυχίας κάθε δημόσιας ή ιδιωτικής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας. Είναι επίσης μονόδρομος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν επιτέλους βιώσιμες προοπτικές η γεωργία, η μεταποίηση και ο τουρισμός.

Η αναπτυξιακή αναγκαιότητα των περιοχών της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου δεν μπορεί να μένει άλλο σε προσδοκίες. Είναι απαραίτητο τώρα να υπάρξουν συγκεκριμένες και ρητές δεσμεύσεις για το υπόλοιπο οδικό τμήμα, Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα και καλούμε όλους να εργαστούν προς το σκοπό αυτό.  Οι απαντήσεις δεν μπορεί να περιμένουν άλλο, ειδικά στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Eπιμελητήριο Μεσσηνίας: “Τώρα ρητές δεσμεύσεις για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα-Η ανάπτυξη δεν μπορεί να μένει άλλο σε προσδοκίες”
To Top