ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Παρουσιάστηκε το Λεξικό «100+1 Όροι Τεχνολογικού Μετασχηματισμού της Νέας Εποχής»

ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚO METAΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή τις συνεχείς αλλαγές που πραγματοποιούνται στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και τον ψηφιακό αναλφαβητισμό που διακρίνει πληθώρα επιχειρηματιών, διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η “Φάος” ΚοινΣΕπ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και ως μέλος του Εθνικού Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όπου κι έγινε η η παρουσίαση του Λεξικού «100 + 1 Όροι Τεχνολογικού Μετασχηματισμού της Νέας Εποχής».

epim-DSC-1113

epim-DSC-1115

epim-DSC-1118

epim-DSC-1123

epim-DSC-1124

epim-DSC-1126

epim-DSC-1127

epim-DSC-1129

Το εν λόγω πόνημα, αποτελεί μια πρώτη συστηματική και μεθοδική προσπάθεια συλλογής, καταγραφής και ερμηνείας όλων των ορολογικών προσδιορισμών και εννοιών που σχετίζονται με την διείσδυση της τεχνολογίας στην αγορά εργασίας την οικονομία και την κοινωνία.

epim-DSC-1130

epim-DSC-1131

epim-DSC-1133

epim-DSC-1134

epim-DSC-1135

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, της τεχνητής νοημοσύνης της μηχανικής εκμάθησης, της ρομποτικής των μεγάλων δεδομένων και της βιοτεχνολογίας, συνιστά μια διαρκή κοινωνική αλλαγή που επηρεάζει τη λειτουργία της οικονομίας, των επιχειρήσεων, τη φύση και την έννοια της εργασίας, την αγορά εργασίας και τις επιστήμες. Η κατανόηση των βασικών εννοιών και ορισμών, αποτελεί ένα πρώτο βασικό βήμα για την προσαρμογή στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται με καταιγιστικούς ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζει οριζόντια όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Ήδη η προσέγγιση στην “έξυπνη κοινωνία 5.0” αντανακλά στην κοινωνική διάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όρους κοινωνικής ευημερίας.

epim-DSC-1136

epim-DSC-1138

epim-DSC-1139

epim-DSC-1140

epim-DSC-1141

epimimage00008

Για το Λεξικό μίλησε ο Δρ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων Υγείας, Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και μέσω τηλεδιάσκεψης από την Αθήνα λόγω ασθένειας ο Δημήτρης Πανόπουλος, Υπ. Δρ Παντείου Παν/μιου, Επικεφαλής Μονάδας Έρευνας και Τεκμηρίωσης Πολιτικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Καλωσόρισμα έκανε η Νέλλυ Κουβελάκη κι εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Σταύρος Στούπας.

To Top