ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: Κοινό μέτωπο των εμπορικών συλλόγων Μεσσηνίας

ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο του “ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ” πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με πρωτοβουλία του εμπορικού τμήματος, συνεδρίαση με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των Εμπορικών και Επαγγελματικών Συλλόγων του Νομού Μεσσηνίας, παρουσία του Προέδρου κ. Βαγγέλη Ξυγκώρου και Μελών της Διοίκησης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας «Ο ΕΡΜΗΣ», Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, Επαγγελματικός Σύλλογος Κορώνης, Επαγγελματικός Σύλλογος Μεθώνης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια των κατά τόπους συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Συλλόγων, τη χρονιά που πέρασε, με σκοπό την προώθηση μιας κοινής ατζέντας θεμάτων που αφορούν τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της Μεσσηνίας και ενός κοινού μετώπου για την εξεύρεση λύσεων και την προώθησή τους στους αρμόδιους Φορείς.

Η θεματολογία επικεντρώθηκε κυρίως στις υποδομές, ως μοχλός ανάπτυξης και προσέλκυσης νέων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, στα εμπορικά κέντρα των πόλεων της Μεσσηνίας και τις προτάσεις αναβάθμισης, στο παραεμπόριο με αναφορά στα κατά τόπους προβλήματα, στα δημοτικά τέλη και στο βαθμό ανταποδοτικότητας στον εμπορικό κόσμο, στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο και τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης, καθώς και στην κοινωνική εταιρική ευθύνη με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων-συλλόγων σε εθελοντικές δράσεις/πολιτιστικά δρώμενα και πως ενισχύεται μέσα από αυτές η κατά τόπους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επιμελητήριο: Κοινό μέτωπο των εμπορικών συλλόγων Μεσσηνίας
To Top