ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Διαμαρτύρονται για την απόσπαση 5 αστυνομικών στη Μεσσηνία από το Α.Τ.Μεγαλόπολης

Την άμεση επανεξέταση της απόσπασης των πέντε αστυνομικών του Τ.Α Μεγαλόπολης ζητά, σε επιστολή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας, από τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.  Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα, λόγω των έκρυθμων γεγονότων στην περιοχή της Μεσσήνης μετά το τραγικό περιστατικό στην Πιπερίτσα, ανακοινώθηκε η ενίσχυση της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας με 30 αστυνομικούς που θα υπηρετήσουν με 3μηνη απόσπαση. Αυτό φαίνεται πως προκαλεί πρόβλημα αστυνόμευσης σε άλλες περιοχές από τις οποίες θα αποσπαστούν οι παραπάνω αστυνομικοί για να έρθουν στη Μεσσηνία. Μόνο με μόνιμες προσλήψεις αστυνομικών μπορεί να ενισχυθεί η αστυνόμευση και όχι με αποσπάσεις για μικρό χρονικό διάστημα.

 Η Επιστολή Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

 

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας,

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας, παρακολουθεί μαζί με όλους τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς τις εξελίξεις που αφορούν άμεσα τις επιχειρήσεις του νομού.

Σε αυτή την άκρως κρίσιμη περίοδο, με τις συνθήκες να είναι εξαιρετικά επισφαλείς,  ενημερωθήκαμε για την απόσπαση πέντε (5) αστυνομικών, που υπηρετούν στο Α.Τ Μεγαλόπολης της Δ.Α Αρκαδίας, στην αστυνομική Διεύθυνση της Μεσσηνίας.

Η μείωση των θέσεων θεωρούμε ότι επηρεάζει τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών του Α.Τ Μεγαλόπολης, το οποίο καλύπτει εκτός από τη Μεγαλόπολη και όλα τα χωριά της γύρω περιοχής, την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης στον έλεγχο τήρησης των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω Κορονοϊού, που ειδικά σε ένα επικείμενο lock down, θα δημιουργήσει επιπλέον δεδομένα σε σχέση με τη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο και θα καθορίσει νέες ανάγκες και προτεραιότητες όπως τη φύλαξη των επιχειρήσεων σε μία εποχή που οι κλοπές και η εγκληματικότητα έχουν αύξουσα πορεία.

Σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας άμεσα και να ενσκήψετε πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με όπλο την ενίσχυση και όχι την αποδυνάμωση του αστυνομικού τμήματος καθώς η ασφάλεια είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά και οφείλουμε όλοι μας να εργαστούμε για την εξασφάλισή της.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Η επιστολή κοινοποίηθηκε:

  • Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
  • Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Βλάση Κωνσταντίνο
  • Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη
  • Βουλευτές Αρκαδίας
  • Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλο Χρήστο
  • Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλο Αθανάσιο
  • Γενικό Περιφερειακό Α.Δ Πελοποννήσου Ταξίαρχο Πούπουζα Παναγιώτη
  • Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας Ταξίαρχο Καμπύλη Γιώργο
  • Π.Ο.ΑΣ.Υ
  • Μέλη Ε.Α.Υ. Αρκαδίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤHN ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Την διαμαρτυρία της για την αποψίλωση σε στελεχιακό δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας με έγγραφό της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΜΟΜΕΥΣΗΣ

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Μεσσηνία μέσω 3μηνων αποσπάσεων αστυνομικών προκαλεί πρόβλημα αστυνόμευσης σε άλλες περιοχές από τις οποίες θα αποσπαστούν αυτοί, με τους εκεί φορείς ήδη να διαμαρτύρονται. Η προσωρινή ενδυνάμωση της αστυνόμευσης στη Μεσσηνία- μετά το τραγικό περιστατικό στην Πιπερίτσα και την έκρυθμη κατάσταση που ακολούθησε- δεν λύνει το πρόβλημα. Αντιθέτως προκαλεί νέα προβλήματα στις περιοχές από τις οποίες αποσπώνται οι αστυνομικοί. Το να φέρουμε από αλλού 30 αστυνομικούς, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να διαγκωνίζονται για το ποιος συνέβαλε πρώτος στην ενίσχυση, δεν λύνει το πρόβλημα της αστυνόμευσης. Απαιτούνται μόνιμες προσλήψεις αστυνομικών και πραγματική και όχι εικονική ενίσχυση της Αστυνομίας. Πρόκειται δυστυχώς για την ίδια “συνταγή”-στρατηγική που ακολουθείται και στην Υγεία, με τη μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα Υγείας προς τα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των πρώτων και την προσωρινή αλλά εικονική ενίσχυση των δεύτερων, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένες ειδικότητες που έχουν τα Νοσοκομεία ανάγκη  για την αντιμετώπιση της πανδημίας (πνευμονολόγοι-παθολόγοι)και όχι ιατροί γενικής ιατρικής. Όσο η Κυβέρνηση αποφεύγει τις μόνιμες προσλήψεις, τόσο τα προβλήματα θα διαιωνίζονται.

Μαίρη Περδικέα

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Διαμαρτύρονται για την απόσπαση 5 αστυνομικών στη Μεσσηνία από το Α.Τ.Μεγαλόπολης
To Top