ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eπιμελητήρια: Σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή για την άδεια πνευματικών δικαιωμάτων

Απλοποιείται ο τρόπος απόκτησης άδειας χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων που θα γίνεται στο εξής μόνο διαδικτυακά μέσα από ειδική εφαρμογή. Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αναφέρει:

“Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι, σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των Επιμελητηρίων της χώρας, της ΚΕΕΕ και της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ για το θέμα των «Πνευματικών Δικαιωμάτων», αναπτύχθηκε κεντρική διαδικτυακή εφαρμογή: musicroyaltiespayments.uhc.gr, η οποία θα εξυπηρετεί τα ενδιαφερόμενα μέλη μας για την απόκτηση άδειας χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων.
Η όλη διαδικασία θα γίνεται διαδικτυακά.
http://musicroyaltiespayments.uhc.gr/Check_afm

Τα βήματα για την απόκτηση άδειας χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων, τα οποία έχουν απλοποιηθεί και θα αφορούν πια αποκλειστικά στον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία – επαγγελματία, είναι τα εξής:

-Καταχώρηση ΑΦΜ της επιχείρησης.
-Αυτόματος έλεγχος ταμειακής ενημερότητας της επιχείρησης στο Επιμελητήριο.
-Αυτόματος υπολογισμός του κόστους του παραβόλου που θα πρέπει να καταβληθεί από τον αιτούντα, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που έχει ορίσει ο φορέας ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
-Διαδικτυακή υποβολή ενυπόγραφης αίτησης.
-Αυτόματη δημιουργία Ηλεκτρονικού Κωδικού Πληρωμής ΔΙΑΣ και αποστολή εντύπου πληρωμής στο e-mail του αιτούντα.
-Αυτόματη εισαγωγή πληρωμών από το ΔΙΑΣ.

Επίσης, ενημερώνουμε τα μέλη μας για τη νέα προσφορά της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ:
Όσοι χρήστες πάρουν άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ από σήμερα και μέχρι 31.12.2017 τότε με το ποσό της άδειας για το 2017 εξοφλούν και το 2018 (δηλαδή μια χρέωση και για τα δύο έτη) και το τιμολόγιο που θα αποστέλλεται στους χρήστες θα αναγράφει ότι η άδεια θα ισχύει για ολόκληρο το 2017 και για το 2018!
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν την άδεια και τη χρήση μουσικής του ρεπερτορίου της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ για δύο έτη με το ίδιο χαμηλό αμοιβολόγιο του 2017″.

Eπιμελητήρια: Σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή για την άδεια πνευματικών δικαιωμάτων
To Top