ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η καταβολή

Αναβλήθηκε για αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου η πληρωμή όλων των δικαιούχων, κατόπιν νέας απόφασης του υπουργού Εργασίας.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.051 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε ότι η πληρωμή του επιδόματος μετατίθεται για τη Δευτέρα, καθώς πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών.

Ειδικότερα 215.716 εργαζόμενοι θα πάρουν όλο το ποσό της αποζημίωσης ύψους 534 ευρώ, 52.094 δικαιούχοι θα εισπράξουν από 432 ευρώ έκαστος, 49.223 δικαιούχοι θα λάβουν από 180 ευρώ, ενώ σε 2.032 εργαζόμενους θα πιστωθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού μίας ημέρας ύψους 18 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά της ειδικής αποζημίωσης (17,8 ευρώ την ημέρα) ανάλογα με τις ημέρες που παρέμειναν σε αναστολή σύμβασης και με ανώτατο όριο τα 534 ευρώ (εφόσον παρέμειναν ολόκληρο το μήνα).

Το επίδομα θα πιστωθεί την Δευτέρα:
στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή
στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν μέσα τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής
στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Επίδομα 534 ευρώ: Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η καταβολή
To Top