ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδιορθώθηκε η ζημιά από τη θαλασσοταραχή στο SEATRAC στην Ανάσταση

Λειτουργικά και τα δύο SEATRAC στην παραλία της Καλαμάτας- 5.000 ευρώ το κόστος επισκευής

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα επισκευάστηκε η σοβαρή ζημιά που είχε υποστεί το μηχάνημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα SEATRAC στην παραλία της Ανάστασης από εξειδικευμένο συνεργείο που ήρθε από την Πάτρα για το λόγο αυτό.
Να θυμίζουμε πως το μηχάνημα “στραπατσαρίστηκε” άσχημα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου από την θαλασσοταραχή και ξηλώθηκε ολόκληρο από τη βάση του, ενώ λύγισε όλος ο διάδρομος κύλισης.

Από το πρωί το συνεργείο επιδιόρθωσε την σοβαρή βλάβη σε όλα τα κομμάτια του εξοπλισμού (ράγα, μηχανισμό, συρματόσχοινα, φωτοβολταϊκό) και από σήμερα το απόγευμα στις 18:00, αναμένεται να δοθεί σε χρήση. Το κόστος επισκευής είναι περίπου 5.000 ευρώ, αφού στην ουσία τοποθετήθηκαν νέα εξαρτήματα.
Παράλληλα, συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας επιδιόρθωσε και την ξύλινη ράμπα πρόσβασης των αμαξιδίων προς το μηχάνημα.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Λαζαρίδη αλλά και άλλους χρήστες του μηχανήματος, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λειτουργική η τοποθέτηση για τα άτομα που το χρησιμοποιούν.
Στον χώρο παραμονής των συνοδών τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μπει και χημική τουαλέτα.

Από την δημοτική αρχή γίνεται προσπάθεια να βρεθεί νέος χώρος στάθμευσης οχημάτων στο μηχάνημα SEATRAC στο “Φιλοξένια” επειδή ο ιδιώτης έκλεισε τον χώρο πάρκινγκ, εκεί όπου υπήρχε μία θέση στάθμευσης ΑμεΑ.
Στον σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής υπάρχει η τοποθέτηση άλλων δυο παρόμοιων μηχανημάτων το επόμενο διάστημα.

To Top