ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδείνωση του καιρού: Βροχές και ισχυροί άνεμοι-Χαμηλό βαρομετρικό από Αφρική

Βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί γρήγορα από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Κρήτη θα επηρεάσει τον καιρό των νοτίων τμημάτων της  χώρας από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2020.

Βροχές, κατά τόπους ισχυρές, σποραδικές καταιγίδες και επικράτηση ενισχυμένων ανατολικών ανέμων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η θέση του κέντρου του χαμηλού (σημειώνεται με “L”), ο ολικός υετός του προηγούμενου 12ώρου καθώς και το πεδίο των ανέμων για το βράδυ της Τρίτης 14/1 προς Τετάρτη 15/1 και για το μεσημέρι της Τετάρτης 15/1.

 

Η δημιουργία των βαρομετρικών χαμηλών αυτού του είδους οφείλεται στη διαφορά των χαρακτηριστικών των επιφανειακών ξηρών αερίων μαζών πάνω από την έρημο Σαχάρα και των υγρών πάνω από τα νερά της Μεσογείου.

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας και η μεταφορά σκόνης ανατολικά τους, καθώς το θερμό τους μέτωπο κινείται γρήγορα προς τη Μεσόγειο. Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας ιδιαίτερα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την συγκέντρωση σκόνης κοντά στο έδαφος το μεσημέρι της Τετάρτης 14/1.

ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Το χαμηλό βαρομετρικό απο τη βόρεια Αφρική, από τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τη Μεσσηνία, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ενισχύονται οι βορειοανατολικοί άνεμοι Τετάρτη και Πέμπτη

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ

 

ΧΑΜΗΛΗ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

πληροφορίες από:meteo.gr

 

 

 

 

 

 

Επιδείνωση του καιρού: Βροχές και ισχυροί άνεμοι-Χαμηλό βαρομετρικό από Αφρική
To Top