ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδείνωση του καιρού και στη Μεσσηνία-Έρχεται η κακοκαιρία “Διδώ”

KAI H  MEΣΣΗΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Το κύμα κακοκαιρίας “ΔΙΔΩ” αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 9/12 και από τα νότια, ωστόσο στη Μεσσηνία μάς επηρεάζει από Τρίτη, με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη “Διδώ” κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 – Τετάρτη 11/12 θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα προξενήσει την κακοκαιρία “Διδώ” και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 10/12.

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της “Διδούς”, έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12.

 

Την Πέμπτη 12/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.  

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες οι οποίοι δείχνουν την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS, καθώς και προγνωστικοί χάρτες βροχών/καταιγίδων, για το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM.

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με τις πιο παγωμένες ημέρες της εβδομάδας την Τετάρτη και την Παρασκευή, οπότε και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Καλαμάτας από 9 έως 14  βαθμούς Κελσίου.

πληροφορίες από:meteo.gr

 

To Top