Υγεία

Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης μέσω εξωτερικού απινιδωτή

Είναι κοινά αποδεκτό ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας να γνωρίζουν οι πολίτες πως να παρέχουν, σε άτομα που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέσω του εξωτερικού απινιδωτή, γι’αυτό είναι εξίσου σημαντική τόσο η εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού όσο και η ανάπτυξη δικτύου εξωτερικών απινιδωτών σε όσους περισσότερους δημόσιους χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας Χρύσα Μάλλιου, περιγράφει στην κάμερα του Messinialive τον τρόπο που πρέπει να γίνεται σωστά η ΚΑΡΠΑ.
Η επίδειξη έγινε στο περιθώριο των αγώνων Ιστιοπλοΐας που διοργάνωσε ο ΝΑΣΚ Αίολος.
Τηλέφωνο ανάγκης: 112

Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και τεχνητό αερισμό με σκοπό την διατήρηση της ροής του αίματος και την οξυγόνωση κατά την καρδιακή ανακοπή. Αν και η συχνότητα επιβίωσης και η νευρολογική έκβαση σε ασθενείς με καρδιακή ανακοπή είναι κακή, η πρώιμη κατάλληλη αναζωογόνηση –περιλαμβανομένης και πρώιμης απινίδωσης- και η κατάλληλη φροντίδα μετά την καρδιακή ανακοπή , μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και ως προς την επιβίωση αλλά και ως προς την νευρολογική έκβαση.

To Top